eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az egészséghez két tojás kell

A legfrissebb kutatási eredmény szerint napi két tojás elfogyasztása segít csökkenteni a koleszterinszintet,és hozzájárulhat a súlycsökkenéshez is.

Korábban úgy vélték az orvosok és a táplálkozás-szakértők, hogy a tojás, mivel koleszterinben gazdag, növeli a szervezetben felhalmozódó vérzsír mennyiségét, emiatt pedig a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Egy európai táplálkozási szaklap azonban most ezzel ellentétes megállapításokat közölt. Ha valaki zsírszegény diétán van, de közben napi két tojást megeszik, az nemhogy nem növeli a koleszterinszintjét, hanem még csökkenti is. Az adag emellett segít a súlycsökkentésben is.

A Surrey University kutatói 50 túlsúlyos, de más szempontból egészséges embert vontak be a vizsgálatokba, akiknek 12 héten át adtak napi két tojást. A páciensek emellett a brit szívgyógyász társaság ajánlása szerinti zsírszegény diétán éltek.

Kiderítették, hogy a tojásnak helye van a zsírszegény menüben. Ha a páciensek reggelire fogyasztják, az javítja a napi közérzetet.

A kutatók arra is rájöttek, hogy a telített zsírsavakban gazdag élelmiszerek, például a vörös húsok sokkal inkább hozzájárulnak a koleszterinszint emelkedéséhez, mint a koleszterinben gazdag táplálékok, amilyen a tojás is.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×