eur:
389.05
usd:
361.98
bux:
67998.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A tengerentúlon jobban kedvelik a bort, mint a sört

Az amerikaiak alkoholfogyasztása fokozatosan csökkent az elmúlt évtizedekben - vélik kutatók, akik kiderítették azt is, hogy a tengerentúlon jobban kedvelik a bort a sörnél.

A középkorú amerikaiak cseknem harmadával kevesebb alkoholt isznak, mint 50 évvel ezelőtt - derül ki egy kutatásból, amely eredménye azt is bizonyítja, hogy a tengerentúlon a bort jobban kedvelik a sörnél.

A bostoni egyetem kutatói 8 ezer középosztálybeli embert kérdeztek meg alkoholfogyasztási szokásaikról. Az eredmények azt mutatják, hogy az emberek az 50-es és 60-as években háromszor többet ittak, mint a 70-es és a 2000-es évek közötti időszakban.

A férfiak alkoholfogyasztása napi átlag 2,5 adagról másfélre csökkent. Mindeközben a tömény alkohol fogyasztásának mértéke nem változott.

A csökkenés ellenére szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az alkoholizmus mértéke nem mutat hasonló kedvező tendenciát. "Nem tudjuk, hogy miért isznak az amerikaiak kevesebbet" - mondta Dr. R. Curtis Ellison, a kutatást végző bostoni egyetem professzora.

A szakértő valószínűsíti, hogy a mérsékelt ivászat elterjedéséhez az is hozzájárult, hogy több korábbi kutatás is bebizonyította: a kevés alkohol jó az egészségnek.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×