eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Horror a tóban: letépte a kisfiú karját az aligátor

Az egyik New Orleans közelében lévő tóban támadott meg egy kisfiút egy aligátor. A 11 éves gyerek élve megúszta a támadást, de az egyik karját elveszítette.

Két barátnőjével játszott az apró tóban Devinb Funck, amikor rátámadott egy háromméteres aligátor: elkapta a gyereket, és magával húzta a víz alá.

Devin szerencsére nem esett pánikba, és ököllel belevágott a hatalmas ragadozó egyik szemébe. Így sikerült kiszabadulnia, de az aligátor leharapta az egyik karját.

A helyi seriff helyettesei és a vadvédelmi illetékesek később elkapták a ragadozót, és a gyomrában meg is találták Devin karját. A testrészt hűtődobozban vitték azonnal a kórházba, ahol a kisfiút kezelik.

Az elmúlt hetekben ez volt a második aligátortámadás az Egyesült Államokban. Júniusban is egy tizenéves veszítette el az egyik karját, amikor egy hasonló méretű ragadozó támadt rá egy floridai csatornában.

Az aligátorok gyakoriak a déli államokban: becslések szerint egymilliónál több él belőlük Floridában, Louisianában, Texasban és Georgiában.

Kedden pedig a forgalmat állította le egy másfél méteres aligátor, amelyik egy államközi autópályán sétált. Mint kiderült, egy farmról szökött meg. Az egyik autó elütötte, a balesetben az állaton kívül senki sem sérült meg.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×