eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Túl sok vitamint akar ránk erőszakolni egy gyógyszergyártó

Táplálkozási szakértők támadják az egyik legnagyobb brit vitamingyártó céget, mert az egy internetes kérdőív kitöltése után saját termékeit ajánlja fel megvásárlásra.

Egy ismert brit vitamingyártó cég, a Healthspan azzal csábítgatja a fogyasztókat, hogy egy online kérdőív kitöltése után személyre szabott táplálkozási tanácsokat ad nekik. A tanácsok azonban azt jelentik, hogy a kérdőívet kitöltőket a cég vitaminkészítményeinek megvásárlására buzdítják.

Sally Noble kórházi dietetikusnak akkor vált gyanússá a cég valódi szándéka, amikor az az omega 3 készítményét ajánlotta megvásárlásra, ahelyett, hogy azt tanácsolták volna neki: egyen sok olajos halat.

A Sky News egészségügyi szakértője, aki naponta ötször eszik gyümölcsöt és zöldséget, azt az ítéletet kapta a kérdőív kitöltése után, hogy hétféle vitamin és ásványi anyag hiányában szenved, ezért a cég 17 féle saját gyártmányú terméket ajánlott megvásárlásra.

Ha mindegyiket megvettem volna, akkor 24 tablettát kéne beszednem naponta, és 730 fontot (vagyis közel 230 ezer forintot) fizetnék évente - mondta a szekértő, akinek a cég 5 fontos árkedvezményt is felajánlott.

A Healthspan azzal védekezik, hogy a tudósok bevonásával összeállított internetes kérdőív a legpontosabb táplálkozási elemzést végzi a fogyasztók számára, akiknek nem kötelező az összes javasolt terméket megvásárolniuk.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a vitaminok túladagolásának súlyos következményei is lehetnek. A túl sok A vitamin például májkárosodáshoz vezethet, és problémákat okozhat a magzat fejlődésében a terhesség első szakaszában.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×