eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Óvakodjon a hálószobába belopózó idegenektől!

Beperelte egykori barátját egy vállalatvezető, mert a neve alatt hozott létre egy lejárató, hamis profilt a Facebook nevű internetes közösségi portálon. A meggyanúsított operatőr visszautasítja a feltételezést, és azt állítja, egy általa rendezett házibuliban résztvevő idegenek készítették a profilt. Ez az első Facebook-per Nagy-Britanniában.

Beperelte volt barátját Mathew Firsht. A férfi azzal gyanúsítja Grant Raphaelt, hogy hamis, őt lejárató profilt készített neki a Facebook nevű internetes közösségi portálon.

A Facebook 2006-ban vált igazán népszerűvé, jelenleg a világ hetedik leglátogatottabb honlapja. Az amerikai fejlesztésű portált nevezhetnénk az iwiw nemzetközi változatának is. Majd 130 millió ember regisztrált már a Facebookon.

Mathew Firsht vállalatvezető nevében, az ő születési adataival jelent meg egy hamis profil a Facebookon. A profil föltöltője több, a Facebookon található klubhoz, köztük homoszexuálisokat összefogó csoporthoz is csatlakozott. A férfiról azt írta, bármilyen kapcsolat érdekli.

Cégéről is hamis adatokat helyeztek el, és egy olyan honlapot linkelt meg hozzá, amelynek a címe: "Neked is hazudott Mathew?" Azt állította továbbá, hogy a férfi vállalata megbízhatatlan és kockázatos pénzügyekbe keveredett.

A profil 16 napig volt fönn a Facebookon, ekkor valaki följelentette azt a rendszergazdáknak, akik végül eltávolították.

Ez az első per

Mathew Firsht beperelte a profil készítőjét, egykori iskolatársát és barátját, Grant Raphealt. Az operatőr azonban visszautasítja a gyanúsítást. Õ azt állítja, egy házibuli alkalmával osontak be idegenek a hálószobájába, és ők készítették a hamis Facebook-profilt.

Mathew Firsht ügyvédje, Lorna Skinner azonban állítja, Grant Rapheal bevallottan nagy Facebook-rajongó, és személyes bosszú vezette tettében.

Ez az első Facebookkal kapcsolatos rágalmazási az Egyesült Királyságban. A felhasználók sokszor panaszkodnak arra, hogy sértegető e-maileket kapnak, de volt már panasz halálos fenyegetésre is.

Az egyre népszerűbb portálnak szaporodnak a bajai, a Rolling Stone magazin nemrég írta meg, hogy a birodalmát egykor kollégiumi szobájában felépítő Facebook-vezér Mark Zuckerberg négy volt harvardos hallgatótársa azt állítja: ellopta az ötletüket.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×