eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az ördög viselhet Pradát, a pápa nem

Nem Prada-cipőt hord XVI. Benedek pápa - ez az információ olyan fontos, hogy belekerült a Vatikán hivatalos újságjába is. A Szentszék ezzel cáfolta az évek óta keringő pletykát a katolikus egyházfő lábbelijéről.

Majdnem két éve beszélnek arról, hogy XVI. Benedek pápa stílusos vörös cipője a milánói divatházból származhat. Tavaly a 81 éves egyházfőt még az év legigényesebb kiegészítőjét hordó férfijának is megválasztotta az Esquire magazin.

Az egyház azonban pontot tett az ügy végére, és közölte: a pápa teljes öltözete, beleértve a cipőjét is, az egyházi előírásoknak megfelelő. A cipő pedig nem divatból vörös, a színnek vallási jelentőséget van.

Arról azonban nem számolt be a Vatikán, hogy a lábbelit ki készíti számukra. Csak annyit árultak el, hogy a cipőnek van egy borjúbőr változata télre, és egy juhbőrből készült nyárra.

A Vatikán szerint egyébként az ilyen jellegű pletykák nem méltók a pápához, és hangsúlyozták: az egyházfő ruhái nem a Pradától, hanem Krisztustól valók.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×