eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A nagy adósság az egészségnek sem tesz jót

Az egyre növekvő adósság komoly egészségügyi problémákat okoz az amerikaiaknál - derül ki egy vizsgálatból.

Fekély, súlyos depresszió, szívinfarktus - egy amerikai felmérésből kiderül, hogy az emberek többsége az egyre halmozódó adóssága miatt ilyen és ezekhez hasonló egészségügyi problémáktól szenved.

Az adóssághegyek miatti aggódás súlyos nyak-, hát,-, fej- és hasfájdalmakat is okozhat, legalábbis erről panaszkodik az a több millió amerikai, aki "adósságstresszben" szenved.

Csak az aggódás, az aggódás, meg az aggódás azért, hogy miből fizetjük ki a következő törlesztőrészletet - mondta Edward Driscoll, akinek hozzávetőleg 10 ezer dollár, vagyis közel 1,6 millió forintos tartozása van. A 38 éves amerikai férfi az "adósságstresszet" hibáztatja azért, hogy fekélyben szenved, feleségének pedig pánikrohamai vannak.

Az Associated Press-AOL Health közös felméréséből kiderül, hogy a legtöbb ember viszonylag jól kezeli adósságát, de a 16 millió amerikai adós közül 10 milliónál a tartozások miatti stressz negatív hatással van az egészségre.

A magas "adósságstresszben" szenvedők között 27 százaléknál diagnosztizáltak fekélyt vagy emésztési problémát, 44 százalékuknál migrén vagy más fejfájás alakult ki, 23 százalék súlyos depressziótól szenved, 6 százalék pedig szívinfarktust kapott.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×