eur:
390.91
usd:
366.69
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Összecsapott az amerikai és az orosz flotta

A hidegháborús szembenálláson felülkerekedett a fegyverbarátság, az amerikai és az orosz haditengerészet tagjai barátságos keretek között mérték össze tudásukat, méghozzá a konyhaművészet területén.

Az amerikai flotta Stethem rombolója baráti látogatást tett Vlagyivosztok kikötőjében, a hajón szolgáló katonák még a városban rendezett győzelem-napi felvonuláson is részt vettek, hiszen annak idején az Egyesült Államok és a Szovjetunió együtt győzte le a náci Németországot.

A szendvicskészítési versenyben több kategóriában is győztest hirdettek, a legfinomabbnak járó díjat egy orosz séf nyerte el, a legeredetibb díszítést viszont az amerikaiak készítették el.

Az egyéni verseny amerikai győztese egy üveg vodkát kapott ajándékba, míg az oroszok a Stethem jelvényével díszített sapkákkal és pólókkal gazdagodtak.

A BBC tudósítója megjegyezte, hogy a távol-keleti városban aligha hívhatták volna meg hagyományos orosz étterembe az amerikaiakat, mert Vlagyivosztokban jóformán csak japán és kínai vendéglátóhelyek működnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×