eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A drog lenne a jó szex titka?

Alkohol és drog a biztos ágysikerért: ez a veszélyes taktika egyre divatosabb lesz az európai fiatalok körében - állapították meg brit kutatók, akik arra mutattak rá: sok fiatal ajzószerként használja a tudatmódosítókat.

A BMC Public Health című brit szaklap szerint a 16 és 35 év közötti férfiak egyharmada, valamint a kortárs nők egynegyede alkoholt fogyaszt szexuális sikerei érdekében. Továbbá szándékosan használnak kokaint, marihuánát és ecstasyt, hogy növeljék izgalmukat vagy hosszabbra nyújtsák az aktust. Ez derült ki abból a felmérésből, amelyet 1300 európai fiatal bevonásával készítettek.

Mark Bellis, a liverpooli John Moores egyetem kutatója szerint az eredmények világosan rámutatnak arra, hogy az alkohol- és a drogfogyasztást szándékosan összekötik a nemi élettel.

A vizsgálat során a fiatalok névtelenül töltötték ki kérdőíveiket. Kiderült belőlük, hogy valamennyi megkérdezett fogyasztott már alkoholt, sokan 14 éves koruk előtt, hogy háromnegyedük már próbálkozott marihuánával, 30 százalékuk pedig kokainnal vagy ecstasy-val.

Arra is fényt derített a kérdőív, hogy a fiatalok számára az alkohol segíti az ismerkedést, amely aztán az alkalmi szexhez vezet, amellett, hogy feloldja őket és nagyobb nyugalommal jutnak el a szexuális találkozáshoz. Ugyanakkor a kokaint és a marihuánát elsősorban azért veszik magukhoz, hogy a fizikai élményt és izgalmat erősítsék az együttlét során.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×