eur:
388.36
usd:
360.71
bux:
68622.38
2024. május 7. kedd Gizella

A leglehangolóbb reggeli felfedezések

Az osztrák hölgyek többségének mindössze fél órára van szüksége a reggeli teendők elvégzéséhez - derült ki egy nemzetközi kutatásból.

A Rexona kozmetikai cég megbízásából készített felmérésben 6400 európai nőt kérdeztek meg. Eszerint az osztrák hölgyek 60 százaléka 30 perc alatt elkészült a teljes reggeli programmal, azaz a tusolással, öltözködéssel, hajának rendbehozásával és a kozmetikával.

A reggelivel ugyanakkor mostohán bánnak - 51 százalékuk a fürdőszoba, a konyha és a ruhásszekrény között intézi el, csupán negyedük szán időt arra, hogy asztalnál reggelizzen, ötödük pedig teljesen lemond a reggeli étkezésről, hogy minél tovább ágyban maradhasson.

Annak ellenére, hogy az osztrák nők összességükben gyorsak reggel, 63 százalékuk akár háromszor is szundira állítja az ébresztőórát, mielőtt felkelne, csak 28 százalékuk ugrik ki azonnal az ágyból.

Az orosz hölgyek egy része sok időt ad magának reggelente - a megkérdezettek kilenc százalékának egy óránál is hosszabb időre volt szüksége ahhoz, hogy ébredés reggel elhagyja a házat.

Európa északi országaiban minden bizonnyal a reggeli a nap legfontosabb étkezése - a kenyér vagy a tej hiánya a leglehangolóbb reggeli felfedezések közé tartozik: a svédek és a dánok 45, a hollandok 38 és a finnek 37 százaléka nyilatkozott így.

Az öltözködés terén is jól tudnak gazdálkodni az idővel az osztrák nők. Ha az előző este gondosan kivasalt ruha a földre esik, és másnap reggel gyűrötten találnak rá, 71 százalékuk inkább vasalatlan ruhát ölt magára. Csak 22 százalékuk veszi újra kezébe a vasalót, és csupán 2 százalékuk kész az elkésést is vállalni, csak hogy tökéletesen kivasalt ruhában mehessen el hazulról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×