eur:
388.37
usd:
360.29
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Alig tudnak beszélni a pincefogságból szabadult gyerekek

A körülményekhez képest jól van az a két gyerek és az anyjuk, akiket Josef Fritzl mérnök tartott bezárva háza pincéjében. A harmadik bezárt gyerek kómában fekszik a kórházban.

A 73 éves Josef Fritzl 24 éven keresztül tartotta bezárva háza pincéjében a lányát, Elizabethet, akit folyamatosan zaklatott, és akitől 7 gyereke született. Az utódok közül 3-at tartott fogva anyjukkal az ablaktalan cellában. A férfi a többi gyereket magához vette, és azt mondta, hogy Elizabeth, aki egy szektába állt, nem akarja felnevelni őket. A hetedik 3 nappal a születése után halt meg - a férfi elvitte a holttestet, és elégette.

A 3 fogvatartott gyerek közül azonban egy súlyosan megbetegedett, és kórházba kellett szállítani - így derült fény a pszichopata férfi tettére, akit a rendőrség letartóztatott. A két "család" - az, amelyik az ablaktalan cellában élt, és az, amelyik egy emelettel feljebb, normális körülmények között - vasárnap reggel találkozott egymással.

A doktorok és pszichológusok szerint a találkozás rendben zajlott, és jól fogadták egymást a családtagok. A bebörtönzött gyerekek a körülményekhez képest egészségesek, bár gyenge az immunrendszerük és D-vitamin hiányban szenvednek, ami érthető, hiszen sosem láttak napfényt.

Testtartásuk görnyedt, mivel összesen egy közel 60 négyzetméter összterületű helyiségben élték eddigi életüket. Beszélni is nehezen tudnak, mert semmiféle oktatásban nem részesültek, csak az anyjuk, Elizabeth tanítgatta őket, valamint volt tévéjük is.

A harmadik vérfertőzésből született és fogva tartott gyerek, a 19 éves Kerstin továbbra is élet-halál között lebeg a kórházban, ahol mesterséges kómában tartják.

Jelenleg egy gyerekpszichológusokból, terapeutákból, ideggyógyászakból, logopédusokból és pszichoterapeutákból álló orvosi csoport foglakozik a felfoghatatlan traumán átesett családdal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, adót fizetnek, lakbért, rezsit és tandíjat, mindeközben próbálnak megtakarítani, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. Ez nem meglepő, mert a gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, a család idősebb tagjai pedig nem tudják érthetően átadni ezt a tudást, vagy akár ők maguk sincsenek tisztában alapvető gazdasági és pénzügyi fogalmakkal. A GEN Z Fest-en, május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×