eur:
388.51
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Óvatosan a jointtal - impotenciát okozhat!

Egyre több tizenéves fiút kezelnek merevedési problémákkal Nagy-Britanniában, amelyeket a marihuánás cigaretta többéves fogyasztása okoz - figyelmeztetnek orvosok.

A brit orvosok azt tapasztalják, hogy egyre több tizenéves fiú fordul hozzájuk tartós merevedési problémával, akik valamennyien évek óta szívnak marihuánás cigarettát.

Az orvosok ezért alaposabb vizsgálatokat sürgetnek annak kiderítésére, milyen kapcsolat lehet a cannabis-származékok és a szexuális zavarok kialakulása között.

Anekdoták már régóta szólnak arról, hogy a joint impotenciát okoz, csökken tőle a férfiak tesztoszteron-szintje és a nemi vágyuk is. Ezt a hiedelmet erősíti meg Ian Russell skót orvos is, aki arról számolt be, hogy a klinikán, ahol dolgozik, már 17 éves fiúk is jelentkeznek szexuális zavarokkal: merevedési problémákról és a nemi vágy csökkenéséről panaszkodnak.

Valamennyien tízéves koruk körül kezdtek el heti 5-6 marihuánás cigarettát szívni.

A férfiak reprodukciós képességeivel foglalkozó egyik legelismertebb brit szakértő, Sheena Lewis professzor szerint még soha nem is vizsgálták a cannabis-származékok hatását az impotencia kialakulására - legalábbis ő nem tud róla. De ő is úgy véli, hogy ideje lenne elkezdeni egy alapos vizsgálatot.

Ennek különösen az ad időszerűséget, hogy Gordon Brown kormányfő úgy döntött: nem fogadja el az illetékes szakértői testület javaslatát arra, hogy a cannabis "könnyű drog" besorolásban maradjon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×