eur:
388.54
usd:
360.68
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megbüntették a vajúdó feleségével "száguldozó" apát, aztán felmentették

Egy angol apát a bíróság elé hurcoltak azért, mert terhes feleségével az ülésen, a kórházba sietve átlépte a megengedett sebességet. Sok pénzt költött a perre, amelynek a végére a bíróság pár perc alatt tett pontot: nem bűnös.

A 36 éves Martin Walton tavaly augusztus 22-én hajnali 5 órakor közel 70 kilométer per órás sebességgel "száguldott" kocsijával a kihalt országúton, ahol csak 50-nel mehetett volna. Minden oka megvolt a sietségre, hiszen a kocsi hátsó ülésén felesége vajúdott. A kórház orvosai telefonon azt közölték a leendő apával, hogy minél gyorsabban hozza be feleségét.

A pár kislánya, Katie nem sokkal az után született meg, hogy a férjnek sikerült beszállítania a terhes anyát a dorseti kórházba, ám az úton gyorshajtás miatt lefotózta a traffipax. Nem volt mit tennie, elfogadta a büntetőpontokat és a büntetést. Később a bírósághoz fordult, ahol joggal reménykedett abban, hogy mivel alapos oka volt a sebesség túllépésére, eltörlik a büntetését.

Felháborodott, amikor a bíróságon közölték vele, hogy az ügyet nem lehet ejteni. Ügyvédet fogadott, és több száz fontot elköltött a bírósági eljárásra, amelynek során még a feleségének is vallomást kellett tennie terhességéről.

Nem lehetett ejteni az ügyet

Az informatikusként dolgozó férfi felháborodott azon is, hogy az első meghallgatáson a bíróság bele akarta kényszeríteni abba, hogy bűnösnek vallja magát, és fogadja el a gyorshajtásért járó büntetőpontokat, valamint a pénzbüntetést.

A "száguldozó apa" azonban kitartó volt, és mindenképpen meg akarta magyarázni a gyorshajtás valódi okát, hiszen a baba fejét már érezte vajúdó felesége. Eléggé aggódtam, és nem akartam, hogy a kocsiban szülessen meg a gyerek - mondta a férfi, aki vallomásában hozzátette: felesége ordított a fájdalomtól.

A hosszúra nyúlt per végére a bíróság néhány perc alatt tett pontot, miután kimondta, hogy a "bűnöst" felmentik a vádak alól, vagyis nem követett el közlekedési vétséget, így nem kap büntetőpontokat sem.

Az apa nem tudott felhőtlenül örülni az ítéletnek, mert kifogásolta, hogy végig kellett szenvednie a hosszú procedúrát, pedig minden bizonyíték ott volt a bíróságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×