eur:
399.35
usd:
364.16
bux:
74284.77
2024. október 9. szerda Dénes

Kívánósabbak a mai kismamák

Napjainkban sokkal inkább jellemző a várandós anyákra, hogy ellenállhatatlanul megkívánnak valamit, mint azt néhány évtizede tapasztalták a kutatók. A babájukat a pocakjukban hordó nők már nemcsak ételek után sóvárognak, van, aki szappanra vagy jégre vágyik.

Míg öt évvel ezelőtt a megkérdezett várandós anyáknak csak a 30 százaléka érezte rendszeresen azt, hogy nagyon megkívánt valamit, napjainkban ez a kismamák háromnegyedére igaz.

A nők ráadásul nem feltétlenül csak ételeket kívánnak meg, az esetek harmadában valamilyen más materiális dolgot, például szappant, jeget, fogkrémet, sarat, krétát vagy szivacsot.

A megkívánt ételek között a csokoládé áll az élen, ezt követi a jégkrém, az édességek, a fűszeres ételek, az ecetes hagyma, a trópusi gyümölcsök, a curry és a fánk.

A várandós nők gyakran igen furcsa kombinációban kívánják meg az ételeket, például a mogyoróvajat ecetes savanyúságokkal eszik, és minderre jégkrémet fogyasztanak.

A szakemberek szerint napjaink kismamái azért kívánósabbak, mert az ételek sokkal könnyebben beszerezhetők, és nem pedig azért, mert több tápanyagra lenne szüksége a szervezetüknek.

Az ételekhez nem köthető kívánságok is erre utalnak, az anyák ugyanis újabban szagok és textúrák után is vágyakoznak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Éles hangon válaszolt a magyar kormányfő az EU-elnökségi programbeszédére reagálók felszólalásaira. Kritizálta az Európai Bizottság elnökét és a néppárti frakció vezetőjét is. Kitért arra is, hogy Nyugat-Európában hány orosz dolgozik országonként, és hogy miként kereskednek "fedett módon" az oroszokkal EU-tagállamok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, míg Ázsiában vegyes mozgásokat láttunk ma reggel. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt csak minimálisak az elmozdulások. A gazdasági adatokat tekintve, ma a német külkereskedelmi mérleggel és Japán gépipari rendelésállományával indult a nap, majd délután az Egyesült Államokban a jelzáloghitel-igénylések számának változásáról vallanak, míg a Fed jegyzőkönyve betekintést nyújt a központi bank monetáris politikájának jövőbeni alakulásába.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×