eur:
389.28
usd:
360.84
bux:
68431.06
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Monty Python sztárja lesz a zsűrielnök

Hülye járásokból rendez versenyt egy lengyel város, és a zsűri elnökének John Cleese-t kérte fel.

A brit színész a Monty Python abszurd csapatnak volt a tagja, és a hatfős társulat tévésorozatában egyebek közt kiötlötte a hülye járások minisztériumát. Így Pcim lengyel város a járási viadalt Cleese tiszteletére szervezi.

További ok: a brit színész ismertségének mostanság reneszánsza van Lengyelországban, mivel egy bank reklámjában szerepel: megpróbál számlát nyitni, ám elutasítják, mert nincs lengyelországi lakcíme, de ő erősködik, hogy ugyan tényleg nincs, viszont nagynénje Pcim városából vándorolt ki, ami igazán számíthatna.

Pcim polgármestere először egyáltalán nem örült a reklámnak, sőt dühöngött. "Cleese-nek hála, mindenki rajtunk röhög, az eredményeinkkel meg nem törődik!" - dohogott.

Aztán meggyőzték, hogy a reklám éppen hogy jót tehet a városnak és most a polgármester a hülye jásárok viadalának leglelkesebb szervezője, ő hívta meg Cleese-t is.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikáabn is folytatódhat az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×