eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Családi horror: hét gyereke született saját apjától, aki 24 éven keresztül tartotta fogva

Az osztrák 42 éves Elisabeth Fritzl a rendőrségnek elmondta: erőszakos apja 1984 óta tartotta őt fogva egy ablaktalan cellában, és 7 gyereke született tőle. Az osztrák férfi még felesége előtt is titkolta, hogy mi történik háza pincéjében.

A horrorra akkor derült fény, amikor a fogva tartott 19, 18 és 5 éves gyerekek közül a legidősebb, Kerstin súlyosan megbetegedett, és Josef Fritzlnek, a gyanú szerinti kegyetlen fogvatartónak kórházba kellett vinnie.

A doktorok egy levelet találtak az eszméletlen lány zsebében, amit az anyja, Elisabeth Fritzl írt: kérlelte az orvosokat, hogy mentsék meg a lányát, akit azóta is az intenzív osztályon kezelnek.

Az orvosi személyzetnek gyanús lett az eset, és kérték a hatóságokat, hogy kutassák fel az anyát. A rendőrök így jutottak el Josef Fritzl a kelet-ausztriai Amsettenben található lakásához, amiben rábukkantak egy titkos földalatti rejtekhelyre. Apró bejáratát a garázsban egy szekrény mögött rejtette el, és egy kód beütésével nyílt ki.

A 19 éves Kerstinnek, a 18 éves Stefannak, az 5 éves Felixnek és anyjuknak, Elisabethnek ebben a közel 170 centiméter magas ablaktalan cellában kellett élniük. Fényt csak egy villanykörtéből kaptak.

Családi horror

Ahogy múlik az idő, úgy derül egyre több fény a horrorisztikus családtörténet további részleteire. Állítólag a most 73 éves Josefnek még 3 gyereke van lányától: a 16 éves Lisa, a 14 éves Monika és a 12 éves Alexander, akikről azt hazudta feleségének, Rosemarie-nek, hogy Elisabeth hagyta őket a küszöbön, mert csatlakozott egy szektához.

A hetedik gyerek három nappal születése után halt meg, és a férfi elégette a holttestét. A gyanútlan feleség semmit sem tudott arról, mit művel a férje.

A kiszabadult Elisabeth elmondta a rendőrségnek, hogy apja már 11 éves kora óta molesztálta, és 1984-ben zárta be őt.

Az eldugott cellában 24 éven keresztül zaklatta, és folyamatosan erőszakoskodott vele - így esett többször is teherbe. Mivel nem járhattak ki a cellákból, Elisabethnek kellett megtanítania őket beszélni.

A kegyetlen férfi két emelettel "családja" felett élt, sőt még bérlőknek is adott ki szobákat. A rendőrség szerint a négy kis fürdőszobát tartalmazó rejtett cellák összmérete 80 négyzetméter.

A szomszédok ártalmatlan öregembernek tartották, egyikőjük sem sejtette a valóságot. Ausztriát sokkolták a hírek: Günther Platter belügyminiszter "megfejthetetlen bűnténynek" nevezte az esetet.

Nem ez az első ehhez hasonló rémisztő ügy az alpesi országban: 2006 augusztusában Natascha Kampusch menekült meg fogvatartójától, aki 8 éven keresztül tartotta bezárva a lakás alagsorába. Tavaly februárban pedig a rendőrség egy linzi ügyvédet buktatott le, aki 3 gyerekét tartott fogva 7 éven át.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×