eur:
389.2
usd:
361.43
bux:
68379.97
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megígérte a pápa, hogy nem lesz több pedofil pap

A Washingtonba tartó XVI. Benedek pápa út közben kijelentette, hogy "mélységesen szégyenkezik" egyes papok szexuális visszaélései miatt, amelyek megrendítették a katolikus egyházat az Egyesült Államokban, és határozottan megígérte, hogy mindent megtesz azért, hogy ez ne ismétlődjék meg.

"Teljességgel ki fogjuk zárni a pedofilokat a szent hivatásból... Mélyen szégyenkezünk, és minden lehetőt meg fogunk tenni, hogy ez ne történjék meg később" - jelentette ki az Amerikába tartó repülőgépen a katolikus egyházfő újságírók előtt.

A katolikus egyházat 2002-ben szexuális botrányok rázták meg az Egyesült Államokban, és az ottani egyházmegyéknek azóta több mint két milliárd dollárt kellett kifizetnie kártérítésként.

A pápa amerikai látogatásának fő súlypontja a New York-i tartózkodásra esik, amelynek keretében felszólal az ENSZ-ben. Õ lesz a harmadik pápa, aki beszédet mond a világszervezet közgyűlésében.

XVI. Benedek tiszteletét teszi egy zsinagógában: rövid időre fölkeresi a manhattani Park East imaházat. A pápa ellátogat a 2001. szeptember 11-i New York-i merényletek helyszínére, a Ground Zeróhoz is, ahol imát mond az áldozatok emlékére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×