eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hová lett a világ legnagyobb indiai elefántja?

Több mint egy éve nem látták a világ legnagyobb indiai elefántjaként számon tartott Radzsa Gajt a nepáli Bardia Nemzeti Parkban, ezért szakemberek attól tartanak, hogy a több mint 3,6 méteres vállmagasságú bika elpusztult.

Különleges méretei és boltozatos feje miatt az állat néhány évvel ezelőtt a tudományos érdeklődés középpontjában állt, sokan elképzelhetőnek tartották, hogy régen kihalt fajok, a mamut vagy a masztodon genetikai jegyei jelentek meg nála.

Később azonban egy DNS-vizsgálattal kimutatták, hogy egy teljesen normális, bár kétségtelenül nagyra nőtt ázsiai elefántról van szó.

A hatalmas bika a nemzeti park - amely az indiai elefántok egyik utolsó vadon élő csoportjának otthona - fő látványosságának számított, noha ezen a területen él több más ritka faj is.

A park fajmegőrzési főtisztviselője szerint elképzelhető, hogy Radzsa Gajt orvvadászok ölték meg, de erre egyelőre nincs bizonyítékuk.

Az indiai elefántokból szabadon és háziasítva mintegy 60 ezer él, ami jóval kevesebb afrikai rokonaik állományánál, ezért veszélyeztetett fajnak számít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×