eur:
389.76
usd:
363.56
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nők millióinak szenvedése szűnhet meg

Nagy-Britanniában jövőre már beszerezhető lesz az a fogamzásgátló tabletta, amely a szedése alatt megszünteti a menstruációt és annak minden kellemetlen hatását is.

A tablettát a hagyományos fogamzásgátlókkal ellentétben minden nap kell szedni, azaz nem kell ötnapos vagy egyhetes szünetet tartani minden hónapban.

A készítmény a többi antibébitablettához hasonlóan ösztrogént és progeszteront tartalmaz, azonban alacsonyabb dózisban, így szedését nem kell megszakítani.

Azonnali hatásra azonban nem lehet számítani. A tabletta a nők nagyjából 70 százalékánál szünteti meg a vérzést, de csak úgy héthónapos szedés után.

Sok nőnek azonban jelentős kínokat okoz a havi menstruáció, hasi fájdalmaik vannak, fáradékonyabbak lesznek és a hangulatuk is romlik.

A tabletta az Egyesült Államokban már kapható és várhatóan jövőre már Európában is beszerezhető lesz. Nagy-Britanniában több millió nő szed fogamzásgátlót.

A fogamzásgátlónak már a kifejlesztésekor is számos bírálója volt. Õk a többi mellett azt hangsúlyozták, hogy kockázatos a nőknek, ha kiiktatják a terhesség természetes jelét, a menstruációt. Mert a többi antibébitablettához hasonlóan százszázalékos védelmet a most kifejlesztett gyógyszer sem nyújt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×