eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kiszabadul a fogságból egy egész falu

Kiszabadul hamarosan az elzártságból az egyik utolsó falu az osztrák Alpokban, amelyet eddig nem kötött össze út a nagyvilággal. Kaisertalba csak egy rozoga drótkötélpálya vezet, azon keresztül érkezik hetente kétszer a falu sör és virsli ellátmánya.

Már építik a 800 méter hosszú alagutat, amelyen keresztül végre autóval is meg lehet majd közelíteni a falut. Ez nagy könnyebbséget jelent majd a harminc helybélinek, a drótkötélpályát ugyanis kizárólag áruszállításra lehet használni - az emberek csak gyalog kelhetnek át a környező hegyeken.

A gyalogút különösen az öregek és a betegek számára megerőltető. Luisa Feger karját például a múlt héten operálták, de kénytelen lemenni a legközelebbi kórházba ellenőrzésre - akármilyen rosszul érzi magát.

A helybéliek már alig várják az alagút megnyitását. A legtöbben a földjüket művelik, vagy kis vendégházat üzemeltetnek a hegymászók számára. Õk nehezen viselték a környezetvédők akadékoskodását, akik évek óta akadályozták az alagút megépítését, mert attól félnek, hogy az elzárt kis völgyet elárasztják majd a turisták.

Végül megszületett a kompromisszum: a helyi hatóságok beleegyeztek, hogy a jövő tavasszal megnyitandó alagutat csak a kaisertaliak használhatják majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×