eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A szülők sem értik az esti meséket

Sok szülőnek nehézséget okoz az esti mesék felolvasása - derült ki egy brit felmérésből. Minden tizedik szülő bevallotta: nehezen ért meg bizonyos szavakat, amikor mesét olvas 5-10 éves gyermekének.

Az olvasási nehézséggel küzdő szülők bevallották, hogy egyszerűen kihagynak szavakat, vagy akár egész, nehezebb bekezdéseket is az esti mesékből, ha maguk sem értik, mit olvasnak.

Ennél is rosszabb a helyzet a gyerek matekleckéjével; a megkérdezett szülők harmada ismerte be, hogy nem tud segíteni a csemetéjének, mert nem érti meg a feladatot.

"Amikor a szülő felolvas a gyereknek, fizikailag is közel kerülnek egymáshoz. A szülő teljes figyelmét a gyerekre fordítja, és olyan közös élményt nyújt neki, amelyet mindketten élveznek" - hangsúlyozta Pat Spungin. A gyermekpszichológus arra is felhívta a figyelmet, hogy az a gyerek, akinek rendszeresen olvasnak mesét, könnyebben tanul meg olvasni, és szeretni is fogja a könyveket.

Egyre nagyobb problémát okoz Nagy-Britanniában is a funkcionális analfabetizmus - sokak szerint ez már egyesen a gazdasági versenyképességet veszélyezteti.

A szigetországban eléri az ötmilliót a funkcionálisan analfabéta felnőttek száma, az alapvető matematikai műveletek elvégzése pedig 17 millió embernek jelent problémát.

Minden hatodik gyerek úgy kerül ki az iskolából, hogy nem tud megfelelően olvasni, írni és összeadni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×