eur:
387.03
usd:
355.92
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

A szőlőtábla, ahol egyszerre metszenek és szüretelnek

Két év alatt ötször szüretelni - ez csak álma lehet egy magyar borásznak, Brazíliában viszont mindez gyakorlat. Képzeljenek el egy szőlőtáblát, ahol az egyik felében még csak metszenek, miközben néhány méterrel odébb mások már javában szüretelnek. Lakatos Tibor világjáró borász az InfoRádiónak elmondta, hogy egyre többen döbbennek rá a trópusi borászat előnyeire.

Lakatos Tibor a brazíliai szőlészetről az InfoRádiónak kifejtette, hogy az öntözéses termelés a jellemző. Egy tőke egy nap 40-50 liter vizet kap, különben nem tud létezni - tette hozzá.

A világjáró borász elmondta: Brazíliában a metszéstől számított a 120. napon megérik a csemegeszőlő, míg a borszőlőnek 130 napos érésre van szüksége.

Lakatos Tibor kiemelte, hogy az elsők között volt, aki a trópusokon bort készített. Hangsúlyozta: egyre több borász látogat el Brazíliába, és döbben rá arra, hogy más a trópusi szőlészet, mint ahogyan azt előzetesen hitte.

Lakatos Tibor világjáró borász jövő csütörtökön tart előadást a trópusi borászatról a Magyar Borok Házában.

Az interjút teljes egészében szerdán fél kilenctől hallhatják a Borbarát című műsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×