eur:
394.37
usd:
371.65
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

A dohányosok nem fogadhatnak örökbe kisgyermeket

Nem fogadhatnak örökbe ötévesnél fiatalabb gyermekeket a dohányosok - döntött a Nagy-Britannia déli részén fekvő Portsmouth város önkormányzata.

A város határozata értelmében a dohányosok nem fogadhatnak örökbe ötévesnél fiatalabb gyerekeket, akiket így akarnak megóvni a cigarettafüst okozta egészségügyi kockázatoktól.

A döntéssel az önkormányzat szigorít jelenlegi szabályozásán, amely szerint a két évnél fiatalabb gyermekeket nem adják örökbe a dohányosoknak.

A határozatot rengeteg bírálat érte a politikusok és a dohányzók jogait képviselő szervezetek részéről is.

Egy helyi konzervatív képviselő, Luke Stubbs szerint csak a káros szenvedélyük miatt nem lehet embereket megfosztani az örökbefogadás lehetőségétől.

Neil Rafferty, a dohányosok jogait képviselő társaság szóvivője hangsúlyozta: a döntés nevetséges, és nem gondolhatja senki, hogy a szülők a gyermekük közelében gyújtanak rá.

A liberális demokrata városi képviselő, Elenaor Scott azonban megvédte a döntést, és kiemelte: egy sebezhető kórban lévő gyermeket dohányfüstös környezetbe helyezni óriási felelőtlenség. Hozzátette: a határozat nem a tiltást, hanem a védekezést szolgálja.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×