eur:
412.83
usd:
391.17
bux:
79034
2024. november 28. csütörtök Stefánia

Kiborultak az olasz szakácsok a külföldi pizzán

Elkeserítő megállapításokra jutott a külföldön működő olasz éttermek vizsgálatakor az olasz főzőakadémia.

A szervezet, amely 1953-ban azzal a céllal alakult, hogy védje az olasz konyha jó hírét, úgy tapasztalta: a felkeresett vendéglők kétharmada rossz összetevőket használ, vagy helytelenül készíti a tradicionális olasz ételeket.

Felmérésük szerint a házhoz szállított pizza inkább hasonlít ananászkoktélra, mint a hagyományos tésztára, a külföldön feltálalt spagetti pedig csak nyúlós, rágós helyettesítője az eredeti recept alapján készülő itáliai névadójának.

Az akadémia szerint az okokat könnyű felsorolni: az éttermek nincsenek olasz tulajdonban, nem alkalmaznak olaszokat, nem használnak olasz alapanyagokat és gyakran eltérnek az eredeti recepttől.

Kifogásolják azt is, hogy sok külföldi étteremben a helyi ízléshez formálják az olasz ételeket, ahelyett, hogy megőriznék az eredeti ízéket.

Címlapról ajánljuk

Szájer József: a gondolataimat mostantól elmondom, de nem térek vissza a hivatásos politizáláshoz

A politika egy bizalmi műfaj, és ezt a bizalmat én eljátszottam, viszont gondolkodóként talán tudok olyanokat mondani még, ami figyelemre méltó, és ami esetleg érdekes lehet – mondta Szájer József, a Szabad Európa Intézet igazgatója, a Fidesz korábbi európai parlamenti képviselője. Az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette, hogy miként reformálná meg az Európai Uniót és arról is beszélt, milyen változást hozhat Donald Trump elnöksége.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.11.28. csütörtök, 18:00
Demeter Szilárd
a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×