eur:
396.74
usd:
359.42
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Szebb mellet akar? Vegyen fel kölcsönt!

Plasztikai műtétek fedezésére ajánl kölcsönt az egyik libanoni bank - de csak 64 éven aluliaknak.

A libanoniak különösen kényesek a külsejükre, így nem csoda, hogy az ország egyik bankja különleges hiteleket ajánl a plasztikai műtétek finanszírozására.

A pénzintézetnél két évre lehet felvenni ezer-ötezer dollárnyi hitelt - de csak annak, aki rendelkezik munkaviszonnyal, illetve még nincs 64 éves.

"Statisztikák szerint hatalmas mértékben fejlődik a szépészeti ipar" - emlékeztetett a bank marketing igazgatója. Igaza lehet, mert egyetlen nap alatt kétszázan érdeklődtek az új hitel iránt, mihelyt megjelentek a hirdetések.

A szépészeti műtétek száma egy év alatt húsz százalékkal nőtt, a keresletet még a feszült belpolitikai helyzet és az izraeli-libanoni háború sem csökkentette.

"Az emberek ki sem teszik a lábukat. Otthon ülnek - és nézik magukat a tükörben" - magyarázta a számokat Nabih Szader plasztikai sebész.

A legtöbben az orrukat alakíttatják át - mellesleg az amerikai vagy európai árak töredékéért -, de nagyon népszerű a zsírleszívás és a botox injekció is.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Miközben a csapból is az európai gazdaság gyengélkedése folyik, Spanyolország olyan növekedési számokat produkál, amelyek még válságoktól mentes időben is jónak számítanának, nemhogy az energiaválság, az infláció, a magas kamatok és a globális lassulás éveiben. A magas növekedés ráadásul kifejezetten egészséges szerkezetben, relatíve jó egyensúlyi mutatók mellett valósul meg. Európa negyedik legnagyobb gazdasága jó eredményeit leginkább annak köszönheti, hogy profitál az európai fogyasztás átalakuló szerkezetéből: a turizmus sosem pörgött ennyire Európában, és ennek Spanyolország az egyik legnagyobb nyertese. A növekedési sikersztori láttán érthetetlennek tűnik, hogy a helyi lakosok miért pont most üzentek hadat a turistáknak, hiszen a külföldiek elriasztásával saját fejlődési kilátásaikat rombolják. Pedig fejlődni még van hova, és ez – más tényezőkkel együtt – azért erősen árnyalja az ország gazdaságáról alkotott pozitív képet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×