eur:
393.42
usd:
367.9
bux:
65933.27
2024. április 24. szerda György

Szűretlen almalével a rák ellen

Egészségesebb a szűretlen almalé a szűrtnél - állapította meg egy lengyel vizsgálat.

A kutatók szerint nagyjából kétszer annyi, a szívroham és a rák kockázatát csökkentő antioxidáns található a szűretlen almalében, mint a szűrtben.

A polifenol nevű antioxidánst a vörösborban, a bogyós gyümölcsökben és az étcsokoládéban is megtalálták.

Paul Kroon, a norwichi táplálkozáskutató intézet vezető kutatója mindazonáltal felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb antioxidáns az alma és nem az almalé fogyasztásával juttatható a szervezetbe.

Álcázott vírusokkal a rák ellen

Brit tudósok nemrég közölték: arra készülnek, hogy embereken is kipróbálják a rák gyógyításának új módszerét, amelynek lényege, hogy a daganatos sejteket vírusokkal fertőzik meg.

Ha a módszer működik, akkor a sugárkezelés és a kemoterápia mellett az eljárás a rák gyógyításának harmadik pillére lehet.

A kísérleteket Leonard Seymour, az Oxfordi Egyetem génterápiára szakosodott professzora vezeti, a munkában brit és amerikai tudósok vesznek részt.

A terápiában azt a jelenséget használják ki, hogy a tartósan életben maradó rákos sejtekre nem hat a szervezet védekező rendszere, így ha egy vírus bejut a sejten belülre, ott akadálytalanul szaporodhat, végül elpusztítva a gazdasejtet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×