eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ismertségi toplista: Schumacher, Erdei, Beckham

Magyarországon a hétszeres Forma 1-es világbajnok, a német Michael Schumacher a legismertebb sportoló, őt Erdei Zsolt bokszoló követi a rangsorban - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet Sztár Monitor felméréséből.

A GfK Hungária Piackutató médiakutatás terület-vezetője az InfoRádióban elmondta: a folyamatosan végzett felmérésben 15 sportoló ismertségét vizsgálják, így egy-egy új név felkerülése átrendezheti akár az élbolyt is.

Jelenleg a német Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnok a legismertebb, őt a magyar lakosság 97 százaléka ismeri, a második Erdei Zsolt ökölvívó, a harmadik az angol labdarúgó, David Beckham.

Palik László a negyedik, persze őt nem csak a sporttevékenysége miatt ismerhetik az emberek - tette hozzá Nagy István.

A szakember szerint általánosságban elmondható, hogy a legtöbben az autóversenyzőket, a labdarúgókat, valamint a bokszolókat ismerik, de azért a vízilabdázó Benedek Tibor is ott van az élcsoportban.

Aki szerepel a médiában

A médiakutató felhívta a figyelmet arra, hogy egy személy ismertségét elsősorban az határozza meg, hogy mennyit szerepel a médiában, a sportban elért eredményei önmagukban nem mindig elegendőek.

Különösen David Beckhamre igaz, hogy ismertsége talán jobban köszönhető a magánéletéről szóló pletykáknak, semmint a pályán mutatott teljesítményének - fűzte hozzá Nagy István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×