eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ráncfelvarrás és retro hullám Genfben

Száznegyven új autó bemutatását ígérték a gyártók idén a Genfi Autószalonban. Az InfoRádió Tempó magazinja annak járt utána, hogy a napokban zárult kiállítás szervezői tartották-e ígéretüket? Karne Miklós, az Autó2 Magazin újságírója számolt be a szalonról.

Az érdeklődők, a kívülállók találkozhattak 140 autócsodával, ha úgy számítjuk, hogy új autó minden átalakítás, "ráncfelvarrás" után bemutatott régi modell is.

Mi volt az idei szalon mottója? Milyen fejlesztéseket jeleznek a bemutatott modellek?

Két határozott fejlesztési irányvonal látszott: a hibrid vagy üzemanyagcellás autóké és a szabadidő autóké. Itt mutatkozott be például az Opel új sportkocsija, de nagyon sok nyitott autót, terepjárót, egyterűt láthattak az érdeklődők. A bemutatott modellek esetében nem feltétlenül az alternatív hajtómű vagy a környezetvédelmi szempontok voltak hangsúlyosak, hanem a kényelem, a menettulajdonságok, az, hogy milyen sebességgel megy fel egy gép a dombokra, vagy hogyan kanyarodik a szerpentinen.

A Genfi Autószalon olyan, mint egy divatbemutató, látható, hogy mi lesz a "trendi" a következő években?


Gumpert Apollo (képgaléria)

A retro, mint divathullám nyomai az autóiparban is láthatóak. Visszajöttek a 70-es, 80-as évekből ismert formák. Igaz, most Genfben nem láthattunk olyan markáns modelleket, mint korábban a Mini vagy a "Bogár" volt, de például a Nissan egyik terepjárója visszahozta a 80-as évek kockaformáját.

Mi volt az idei Genfi Szalon szenzációja?

Sok mindenről beszéltek a szakértők a kiállítás alatt. Sokaknak tetszett az Opel Gt-je, ami egy vadonatúj, nyitott sportautó. Vagy a Skoda már említett Roomster-je, a Peugeot új 207-ese, vagy a Suzuki SX4-esen alapuló VRC-tanulmánya. De említhetném ismét az egyterűeket is a Ford S max-jét és a Kia új Carnival-ját, talán ezek voltak az érdekességek, a szenzációk, ha úgy tetszik.

Mi az, ami az újdonságok közül esetleg Magyarországon is hamarosan megjelenik?

Folyamatosan érkeznek az új márkák Magyarországra is, de azt látnunk kell, hogy bizonyos modellek esetében nem a magyar piac az első számú célpont. Két érdekes modellt emelnék még ki, az egyik, a Chevrolet, a másik pedig a Dacia. Előbbi esetében egy jópofa egyterűről, szabadidő-autóról van szó. A másik pedig a Dacia, ami azért volt érdekes, mert a Logan Combi név egy nagy tengelytávú, nagy csomagtartójú, nagyon tágas és praktikus autót takar.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×