eur:
390.96
usd:
359.35
bux:
72864.4
2024. július 19. péntek Emília

Ráncfelvarrás és retro hullám Genfben

Száznegyven új autó bemutatását ígérték a gyártók idén a Genfi Autószalonban. Az InfoRádió Tempó magazinja annak járt utána, hogy a napokban zárult kiállítás szervezői tartották-e ígéretüket? Karne Miklós, az Autó2 Magazin újságírója számolt be a szalonról.

Az érdeklődők, a kívülállók találkozhattak 140 autócsodával, ha úgy számítjuk, hogy új autó minden átalakítás, "ráncfelvarrás" után bemutatott régi modell is.

Mi volt az idei szalon mottója? Milyen fejlesztéseket jeleznek a bemutatott modellek?

Két határozott fejlesztési irányvonal látszott: a hibrid vagy üzemanyagcellás autóké és a szabadidő autóké. Itt mutatkozott be például az Opel új sportkocsija, de nagyon sok nyitott autót, terepjárót, egyterűt láthattak az érdeklődők. A bemutatott modellek esetében nem feltétlenül az alternatív hajtómű vagy a környezetvédelmi szempontok voltak hangsúlyosak, hanem a kényelem, a menettulajdonságok, az, hogy milyen sebességgel megy fel egy gép a dombokra, vagy hogyan kanyarodik a szerpentinen.

A Genfi Autószalon olyan, mint egy divatbemutató, látható, hogy mi lesz a "trendi" a következő években?


Gumpert Apollo (képgaléria)

A retro, mint divathullám nyomai az autóiparban is láthatóak. Visszajöttek a 70-es, 80-as évekből ismert formák. Igaz, most Genfben nem láthattunk olyan markáns modelleket, mint korábban a Mini vagy a "Bogár" volt, de például a Nissan egyik terepjárója visszahozta a 80-as évek kockaformáját.

Mi volt az idei Genfi Szalon szenzációja?

Sok mindenről beszéltek a szakértők a kiállítás alatt. Sokaknak tetszett az Opel Gt-je, ami egy vadonatúj, nyitott sportautó. Vagy a Skoda már említett Roomster-je, a Peugeot új 207-ese, vagy a Suzuki SX4-esen alapuló VRC-tanulmánya. De említhetném ismét az egyterűeket is a Ford S max-jét és a Kia új Carnival-ját, talán ezek voltak az érdekességek, a szenzációk, ha úgy tetszik.

Mi az, ami az újdonságok közül esetleg Magyarországon is hamarosan megjelenik?

Folyamatosan érkeznek az új márkák Magyarországra is, de azt látnunk kell, hogy bizonyos modellek esetében nem a magyar piac az első számú célpont. Két érdekes modellt emelnék még ki, az egyik, a Chevrolet, a másik pedig a Dacia. Előbbi esetében egy jópofa egyterűről, szabadidő-autóról van szó. A másik pedig a Dacia, ami azért volt érdekes, mert a Logan Combi név egy nagy tengelytávú, nagy csomagtartójú, nagyon tágas és praktikus autót takar.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×