eur:
390.66
usd:
358.93
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Befellegzett a zsírszegény diétának

A zsírszegény diéta nem védi meg a nőket sem a szív- és érrendszeri betegségektől, sem pedig a mellráktól - írja a HVG egy amerikai kutatás eredményeit ismertetve.

A nyolc éve kezdődött amerikai kutatásban 50 ezer középkorú nő zsírfogyasztását kísérték figyelemmel.

Az amerikai orvosszövetség lapjában megjelent összegzés tudományos szenzációt keltett, mivel nem kevesebb állít, mint hogy a zsírszegény koszt mellett is kifejlődtek a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek.

A vizsgált asszonyokat két csoportra osztották. A megfigyelésben részt vevők hatvan százaléka nem változtatott korábbi étrendjén, a többiek a kalória bevételük mindössze 10 százalékát fedezték zsiradékokból.

A kutatás 415 millió dollárba (88,1 milliárd forint) került.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×