eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Halláskárosodást okozhat az iPod?

Beperelték az iPod zenelejátszót gyártó Apple céget az egyesült államokbeli Kaliforniában. A felperesek szerint a termék a túl nagy hangerő miatt halláskárosodást okozhat.

A vád szerint az Apple által gyártott iPod zenelejátszót annyira fel lehet hangosítani (115 és 130 decibel közé), hogy az hosszú távú halláskárosodást okozhat.

A Louisianában élő felperes, John Kiel Patterson szerint további veszélyt jelent, hogy az iPodot elsősorban fülhallgatóval használják, ami egyenesen a fülcsatornába juttatja a hangot.

Szakemberek már korábban is figyelmeztettek arra, hogy a digitális zenelejátszók akár rövid ideig tartó hangos hallgatása is komoly károsodást okozhat. Patterson szerint a lejátszókat nem látják el megfelelő figyelmeztetéssel sem.

Bár az iPod felhasználói kézikönyve tartalmaz egy figyelmeztetést, mely szerint „állandó halláskárosodást okozhat a fül- vagy fejhallgatók túl hangos használata”, a perirat szerint az Apple nem tájékoztatja fogyasztóit arról, hogy mi a még biztonságos hangszint, illetve nem épített be olyan kijelzőt, amely figyelmeztetné a hallgatókat a túl nagy hangerőre.

A felperes azt is szeretné elérni, hogy a gyártó 100 decibelben maximalizálja a legnagyobb hangerőt, miként azt az Európában értékesített termékein teszi, valamint olyan fejhallgatókkal árulja az iPodot, amellyel megelőzhető a halláskárosodás.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×