INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

támogatás

2020.05.30. 19:25

Több mint száz kistelepülésen alakítanak ki szolgálati lakásokat

Több mint száz kistelepülésen alakítanak ki szolgálati lakásokat, erre ötmilliárd forintos keretösszeget különítettek el a Magyar falu programban - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Vasegerszegen, egy szolgálati lakás átadásán.
2020.05.28. 14:04

Újabb agrárcsomagot jelentettek be

Új mezőgazdasági beruházási pályázati csomagot hirdet az Agrárminisztérium (AM) 80 milliárd forint értékben a nyáron a nagy hozzáadott értéket jelentő állattenyésztés és a kertészeti ágazat számára, a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásainak mérséklése és a versenyképesség növelése érdekében - közölte Nagy István agrárminiszter csütörtökön a Vírusválság: veszít vagy nyer a magyar agrárium? - Portfolió agrárium online konferencián.
2020.05.22. 16:27

Szécsi Zoltán: stabil OB I-es középcsapat lehetünk

Már lát esélyt az OB I-es indulásra, és a céljuk egy masszív középcsapat kialakítása – mondta az Egri Vízilabda Kft. ügyvezető elnöke az InfoRádióban azután, hogy kiderült, 300 millió forintos támogatást nyújt a kormány a fizetésképtelenné vált Eger vízilabdacsapatának.
2020.05.19. 17:49

Szijjártó Péter: bővülhet a versenyképességi támogatások keretösszege

Átlépte a 100 milliárd forintot a vállalkozások igénye a versenyképességi támogatásra, ezért a kormány bővítheti a versenyképességi hozzájárulások keretösszegét - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, miután három cégnek adott át támogatási okiratot.
2020.05.07. 16:59

Sztárok is kértek szociális támogatást

A veszélyhelyzet kihirdetése, valamint a rendezvények betiltása számos előadóművészt hozott nehéz helyzetbe. Az Artisjusnál és az Előadóművészi Jogvédő Irodánál igényelhető szociális támogatásokat elbírálták, a listákon ismert és népszerű művészek is szerepelnek. Egyes igénylők lépése és támogatása kritikákat is kiváltott.
2020.04.27. 16:48

Csaknem 400 dalszerző számlájára érkezik pénz

Egységesen bruttó 160 ezer forint gyorssegélyt kapnak abból a 62 milliós támogatási keretből, amelyet március végén hozott létre az Artisjus jogvédő irpda könnyűzenei szerzők számára.
2020.04.17. 20:25

Palócz Éva: a jegybank megtette azt, amit megtehet

Kevesli az eddig meghozott magyar gazdasági mentőcsomagot a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója. Palócz Éva az InfoRádiónak elmondta, hogy a most elérhető intézkedések a hazai GDP alig egy százalékát érintik, miközben a szomszédos országokban a bruttó hazai össztermék 3-4 százalékát használják fel a koronavírus-járvány okozta krízis kezelésére.
2020.04.15. 12:37

Több támogatásra lesz szükség a szőlő-bor ágazatban

Sok pincészet és borászat a tartalékait fogja felélni a közeljövőben, mert félő, hogy csak karácsonyra állhat helyre az élet a gasztronómiában – mondta az InfoRádiónak Jásdi István csopaki borász, aki hangsúlyozta, igyekeznek megtartani munkatársaikat. Hozzátette: számukra és sok borász számára jelent gondot, hogy nem kapták meg a pályázatokon elnyert támogatásokat.
2020.04.15. 10:18

A turistaparadicsomok is állami támogatást kérhetnek

Hollókőn százmilliós veszteséget okozott csak az elmaradt húsvét, de már a nagyobb forgalmú turistaparadicsomok közül is van, ami kormányzati segítségre számít a elmaradó bevételek miatt. Több helyütt elbocsátásokra kényszerültek az önkormányzatok is.
2020.04.09. 19:54

Uniós igen a magyar válságkezelési támogatási igényre

Közvetlen európai támogatást kaphat a magyar egészségügyi rendszer. Erről Zupkó Gábor az Európai Bizottság budapesti képviseletvezetője beszélt az InfoRádiónak. Fóris György, a Bruxinfo elemzője pedig arra emlékeztetett, hogy a tagállamok ezidáig nem bízták meg az Európai Uniót azzal, hogy közegészségügyi feladatokat is ellásson.
2020.04.01. 07:38

Végre érkeznek az uniós pénzek

Már megérkezett 304 millió eurónyi előrehozott kifizetés, de további összegek is érkeznek még a következő hetekben, amiből nemcsak már lekötött forrás fedezete, de új támogatás is lesz. A könnyített forrásfelhasználási szabályok, illetve esetleges projekt-visszamondások miatt lehet még mozgástere a kormánynak a már lekötött forrásoknál is.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018