INFORÁDIÓ 
2021. január 16. szombat
Gusztáv

szigorítás

2020.12.18. 18:38

Koronavírus - Svédországban tombolni kezdett a szigor

Svédország minden eddiginél szigorúbb intézkedéseket léptettek életbe pénteken a koronavírus-járvány megfékezésére, ajánlást kiadva a maszkok köztéri viselésére és bezárva a nem létfontosságú közintézményeket.
2020.12.18. 15:55

Ha a szilveszteri tűzijátékoktól nem is, a vitáktól még hangos lehet az év vége

Betett a pirotechnikai eszközök év végi korlátozásáról szóló kormányrendelet a szilveszteri tűzijátékok értékesítésének. A kereskedők visszakérik a kiskereskedelmi láncok és bevásárlóközpontok parkolóinak használatáért előre kifizetett területfoglalási díjakat, de ez – a nyári fesztiválszezonhoz hasonlóan – valószínűleg nem megy majd vita nélkül.
2020.12.16. 15:56

A túlélésért küzd a cseh és a szlovák vendéglátóipar

Csehországban december 18-án, azaz e hét pénteken a harmadik kockázati sávból visszatérnek a szigorúbb járványügyi óvintézkedésekkel járó negyedik sávba. Mindössze kéthetes lazítás után ismét bezárnak az éttermek, a bárok és a szállásadók, akárcsak a sport- és kulturális intézmények. Szlovákiában ugyancsak hatalmas károkat szenved a vendéglátóipar. Az ágazat bevételei több mint 70 százalékkal csökkentek, ez pedig az érintett vállalkozások meglétét veszélyezteti.
2020.12.14. 20:40

Újra a szigort választotta Csehország

A kormány hétfőn úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány romló helyzetének következtében kétheti lazítás után újra megszigorítják az óvintézkedéseket az országban.
2020.12.10. 14:02

A szlovák kormányfő elismerte, elvesztette a harcot

Szlovákiában péntektől bezárják az éttermek teraszait, december 14-től szigorítják a hotelek és síközpontok üzemeltetésének feltételeit, december 21-től pedig bezárják a boltokat – az élelmiszerboltok, drogériák és gyógyszertárak kivételével. A határokon nem terveznek újabb szigorításokat.
2020.11.24. 18:48

A szerencsésebb britek élete szabadabb lesz, és még meccsre is járhatnak

A brit kormány szerint jövő húsvétig maradnak fenn a távolságtartási szabályok. Csütörtökön derül ki, hogy a jövő héten véget érő angliai karantén után az egyes régiókat milyen szintű szigor sújtja majd. Közben a nézők egy része visszatérhet a focimeccsekre.
2020.11.23. 17:10

Óvatos karanténlazításra készül Európa

Európa országai karácsonyi karanténnyitásra készülnek. Pontosabban enyhítésre, ami ideiglenes lehet, hogy elkerüljék a járvány újabb, súlyos hullámát.
2020.11.20. 16:35

Koronavírus – szigorít a horvát válságstáb

Horvátország – szombat éjféltől három hétig – csökkenti a rendezvényeken részt vevők maximális létszámát, korlátozza a vendéglátóhelyek nyitva tartását, és bezárja az éjszakai szórakozóhelyeket – közölte pénteki sajtótájékoztatóján a válságstáb.
2020.11.18. 05:43

Már csak a csettintésre várnak a felnőttképzők

Bármelyik nap megjelenhet az a kormányrendelet, amely a felnőttképzés digitális átállását írja elő, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke szerint azonban az a szervezet jogkövető, amelyik már most sem tart tantermi oktatást 10 fő felett. A múlt heti kormányrendelet ugyan valóban nem szabályozta a kérdést, de nem is tiltotta meg a felnőttképzők számára, hogy áttérjenek az online oktatásra.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018