INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

kína

2021.06.23. 21:09

Megszűnik a Kína által keményen szorongatott hongkongi lap

Az Apple Daily című hongkongi lap elleni hatósági intézkedések súlyosan aláássák a média minden nyitott és szabad társadalom számára nélkülözhetetlen sokszínűségét és szabadságát – jelentette ki az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) szóvivőjén keresztül.
2021.06.22. 13:42

Megindult a tippelés, mikor rohanja le Kína Tajvant

Egy amerikai tábornok szerint nem kell attól félni, hogy küszöbön állna Tajvan kínai inváziója – néhány éven belül azonban megtörténhet. Közben már Hongkong is belekeveredett a kínai–tajvani feszültségbe.
2021.06.22. 12:28

Ugrósdy Márton: Washingtonban úgy döntöttek, a kínaiak a fontosabbak, nem az oroszok

Kína lassan teljesen utoléri gazdaságilag az Egyesült Államokat, Oroszország viszont leszakadt, és az amerikaiak belátták, kettejük ellen nem tudnak fellépni – mondta Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a kibertér elkerülhetetlen kontrollálásáról és arról is, Emmanuel Macron megerősödését hozták-e a francia regionális választások.
2021.06.21. 07:10

Naponta 20 millió oltást ad be Kína

Eddig összesen több mint 350 millió adag kínai fejlesztésű, koronavírus elleni oltóanyagot szolgáltattak más országoknak.
2021.06.18. 17:32

Csák János: nem véletlen a sok kínai cég a labdarúgó-Eb szponzorai között

Kína új szerepet tölt be a világpolitikában és a globális gazdaságban, a Fudan Egyetem esetleges megjelenése is új gondolkodást indítana el a magyar felsőoktatásban – mondta Csák János címzetes egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában. A Mol korábbi elnöke, volt londoni nagykövet szerint maga a paradicsom, hogy Magyarországon már két éve az egyetemek jövőjével foglalkoznak, mert ez a jövőnk: a tehetséggondozás és az elmék kitermelése.
2021.06.17. 08:13

A történelem polírozásával vádolják Kínát

Idén nyáron 100 éves a Kínai Kommunista Párt és Peking masszív kampányba kezdett, hogy a történelmet a vezetés számára előnyös módon állítsa be – írja néhány átírt esemény példáját felhozva egy amerikai üzleti lap.
2021.06.16. 11:49

Mégiscsak meghibásodott a tajsani atomerőmű

Kína elismerte a délkelet-kínai Tajsan atomerőmű kisebb meghibásodását, ám határozottan cáfolta, hogy a hiba bármilyen radioaktív gáz kiszivárgását eredményezte volna.
2021.06.16. 10:14

Egyre gyanúsabbá válik a vuhani labor

Bár a WHO kutatócsoportjának egy tagja összeesküvés-elméletnek nevezte, hogy a vuhani laborban élő denevéreket tartottak volna, egy tévéműsorban olyan felvételeket mutattak be, amelyek ennek ellenkezőjét bizonyítják.
2021.06.14. 13:42

Visszaszólt Kína a G7-nek

Kína a tények elferdítésével, rágalmazással és a belügyeibe való beavatkozással vádolja a hét vezető ipari hatalom csoportját a háromnapos angliai G7-csúcstalálkozón elhangzottakra és a zárónyilatkozatra reagálva.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018