INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

kína

2020.07.09. 11:19

Párbeszédet szorgalmaz a kínai külügyminiszter

Békülést sürgetett Peking és Washington között Vang Ji kínai külügyminiszter, aki szerint a két ország kapcsolatai az elmúlt negyven év legnehezebb kihívásával állnak szembe.
2020.07.06. 14:30

David Cornstein: Magyarország a világ legjobban őrzött titka

Magyarország Közép-Európa részeként jelentős orosz, kínai és amerikai érdeklődésre tart számot – mutatott rá David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete egy amerikai rádiós beszélgetős műsorban helyi idő szerint vasárnap.
2020.07.03. 15:38

Aggódik az ENSZ a hongkongi gumiszabály miatt

Aggodalmát fejezte ki az ENSZ emberi jogi hivatala, miután már a nemzetbiztonsági törvény hatálybalépése utáni napon százakat vettek őrizetbe Hongkongban a rendelkezés homályos és tágan értelmezhető megfogalmazásai miatt. Félő, hogy mindez a tüntetők üldöztetéséhez vezethet, megsértve a gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadságát.
2020.06.23. 14:40

Kína és India megegyezett a kasmíri feszültség enyhítésében

A kínai külügyminisztérium kedden közölte: Peking és Újdelhi megegyezett abban, hogy lépéseket tesznek a feszültség enyhítése érdekében egy vitatott határszakasznál, ahol húsz indiai katona vesztette életét egy összetűzésben a múlt héten.
2020.06.19. 18:55

Salát Gergely: egy második kínai hullám durvább lenne

Peking összes óvodáját és iskoláját bezárják hétfőtől, miután a koronavírus újra felütötte a fejét a városban. Az üzletek nyitva tartását is korlátozzák, egyes lakóövezetekből pedig megtiltották a kijárást. Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője szerint ez még nem a járvány második hulláma, mint fogalmazott, az durvább lenne. Pekingben a hét végén azonosítottak a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető járványgócot.
2020.06.19. 07:09

Újra jön: elszaporodott a vírus a pekingi piacon

Koronavírussal súlyosan fertőzött halakat és egyéb tengeri állatokat, továbbá tőkehúst találtak Peking nagybani piacán - adták hírül kínai egészségügyi tisztségviselők.
2020.06.17. 17:21

Nem szűnik a feszültség India és Kína között

Több száz katonát küldött Újdelhi az indiai-kínai határhoz a Himalájában szerdán, miután a két ország határőrsége között kialakult összetűzésben az előző nap legalább húsz indiai katona életét vesztette.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018