eur:
399.29
usd:
363.84
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány
A 2007-ben eltűnt brit kislány, Madeleine McCann elrablásával és meggyilkolásával vádolt Christian Brückner a meghallgatására érkezik a büntetőpere első tárgyalási napján, 2024. február 16-án az észak-németországi Braunschweig bíróságán. Brücknert többrendbeli nemi erőszakkal és gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléssel vádolja az ügyészség. A férfi jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti egy korábbi ügy miatt.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Filip Singer

Madeleine McCann-ügy: nincs elég bizonyíték Christian Brückner ellen

Felmentették a Portugáliában elkövetett szexuális bűncselekmények vádja alól a Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottját, Christian Brücknert egy német bíróságon kedden.

Felmentették a Portugáliában elkövetett szexuális bűncselekmények vádja alól a Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottját, Christian Brücknert egy német bíróságon kedden.

A szexuális bűncselekményekért korábban már többszörösen elítélt 47 éves német férfit a braunschweigi tartományi bíróság két nemi erőszak és két szexuális bántalmazás ügyében mentette fel "elegendő bizonyíték hiányában".

Brückner egy éven belül szabadlábra kerülhet, mivel egy másik ügyben kábítószer-kereskedelem és nemi erőszak miatt kiszabott börtönbüntetésének nagy részét már letöltötte, a Portugáliában háromévesen eltűnt brit kislány ügyében pedig továbbra sincs elegendő bizonyíték ellene.

Brückner februárban állt először a braunschweigi bíróság elé a 2000 és 2017 között Portugáliában történt bűncselekmények vádlottjaként. Bár a bűncselekmények az ibériai országban történtek, a férfit Alsó-Szászországban állították bíróság elé, mert itt volt utolsó állandó németországi lakcíme.

Az ügyvédek a tárgyaláson bizonyítékok és hiteles tanúk hiányára hivatkozva azt sugallták, hogy a branunschweigi ügyészség nem is indított volna pert Brückner ellen, ha nem lenne gyanúsított Madeline McCann eltűnésének ügyében.

"Megbízhatatlan tanúkkal volt dolgunk, akik közül néhányan szándékosan hazudtak a bíróságnak" - nyilatkozta a bíró a tárgyalás után. Elmondása szerint a tanúk vallomását erősen befolyásolták azok a Brücknerről szóló médiajelentések, amelyek "szexuális szörnyetegnek és gyermekgyilkosnak" állították be a férfit.

Az ügyészség 15 év börtönbüntetés kiszabását kérte, az felmentő ítélet után pedig közölte, hogy fellebbezést nyújt be.

A 45 éves férfit 2020-ban gyanúsították meg azzal, hogy köze van Madeleine McCann eltűnéséhez.

Christian Brückner visszaeső pedofil, többször elítélték már szexuális bűncselekmények, köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki délután, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délután érkező amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×