eur:
400.05
usd:
362.45
bux:
72637.33
2024. október 3. csütörtök Helga
Pest vármegyei rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai dolgoznak Vecsésen, ahol tetten értek egy 67 éves és egy 34 éves férfit, amikor a hat millió forintot érő, zárjegy nélküli cigaretta cserélt gazdát 2023. szeptember 20-án. A 67 éves férfinál később házkutatást tartottak, ekkor kerültek elő a kábítószergyanús növényi anyagok, cserepek, több mint 5 millió forint és az arany lapkák.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Még a pénzügyőröket is meglepte az, amit a román kamionban találtak

Rekordmennyiségű, több mint egymilliárd forint értékű adózatlan vágott dohányt találtak a pénzügyőrök Zalában egy román kamion rakterében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága.

A pénzügyőrök egy román rendszámú tehergépjárművet tereltek ki rutinellenőrzésre a 7-es főút letenyei határpontja közelében. A bemutatott okmányok alapján a járműszerelvény 16 tonna csomagolóanyagot szállított Lengyelországból Olaszországba.

A járőrök először a kamion fülkéjét vizsgálták át, annak egyik rekeszéből előkerült a fuvarokmányon feladóként szereplő lengyel cég bélyegzője. A pecsétnyomó ottléte alapján a pénzügyőrök feltételezték, hogy valaki hamisíthatott a fuvarral kapcsolatban, ezért a teljes árukészletet szemügyre akarták venni, azonban a sofőr erre nem volt hajlandó, ami még inkább gyanússá tette a szállítmányt.

A raktér felnyitásakor erős dohányszag csapta meg a pénzügyőrök orrát,

noha álcázásként elsőként valóban három raklapnyi papírárut találtak. Azok mögött azonban fekete fóliába csomagolt kartondobozokban több mint 13 tonna vágott fogyasztási dohányra bukkantak.

A NAV munkatársai a több mint egymilliárd forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedékitörvény-sértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A zalai nyomozók a sofőrtől és váltótársától okmányokat, illetve több mint nyolcezer euró készpénzt is lefoglaltak. A két sofőrt költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki,

Címképünk illusztráció

mert a lefoglalt áru után 560 millió forint adót kellett volna megfizetni.

A két férfit a Zala Vármegyei Főügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta, cselekményük miatt akár tíz évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetők - írta a sajtóreferens.

Címlapról ajánljuk
Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.

Már a szlovákok is menekülnek Libanonból

Kiszámíthatatlanná vált a biztonsági helyzet a közel keleten, emiatt a szlovák védelmi minisztérium is kimenekíti Libanonból a szlovák állampolgárokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×