eur:
398.22
usd:
364.74
bux:
71491.57
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Arrival of the storm on the countryside
Nyitókép: DEBOVE SOPHIE/Getty Images

Litván tolvajok fosztogattak magyar mezőgazdasági vállalkozókat

Több tízmillió forintos kárt okozott az a két litván tolvaj, aki magyar mezőgazdasági vállalkozók traktorjainak GPS-antennáit és monitorait lopta el több helyen az országban – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Németh Eszter közölte: egy 39 éves litván férfi és társa 2023 tavaszán döntötte el, hogy otthoni jövedelmüket magyarországi mezőgazdasági vállalkozók munkagépeire felszerelt GPS-antennák és monitorok eltulajdonításával és azok értékesítésével egészíti ki.

Tavaly májusban a zalai Szentgyörgyvölgyön lévő mezőgazdasági vállalkozás telephelyének közelébe utaztak éjszaka, majd a férfi a kerítésen átmászva a telephelyre két munkagépről is leszerelt egy-egy monitort, társa eközben kintről figyelte a környezetet.

Két hónappal később a szintén zalai Csesztregre utaztak, ahol ezúttal a vádlott társa mászott át egy mezőgazdasági telephely kerítésén, miközben a 39 éves férfi kint figyelt. A csarnokban leállított több munkagépről is antennákat és monitorokat lopott el a bűntárs, csaknem 11 millió forint értékben.

A két férfi az eltulajdonított eszközöket később ismeretlen személynek értékesítette.

Tavaly augusztusban a két elkövető egy körösladányi mezőgazdasági telephelyre mászott be, ahol csaknem 11 millió forint értékű GPS-antennákat loptak el. Az eszközöket zsákba rejtve indultak az autójukhoz, de a Szeghalmi Rendőrkapitányság járőrei felfigyeltek rájuk.

A vádlott és társa a lopott antennákat hátrahagyva futva menekült, de a rendőrök a 39 éves férfit elfogták. A társának ekkor még sikerült kereket oldania, de nemzetközi elfogatóparancs alapján később őt is kézre kerítették, az ellene folyó nyomozás még tart.

A Lenti Járási Ügyészség a korábban letartóztatott férfi ellen többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat, a vádlott Magyarország területéről történő kiutasítását, valamint börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Címlapról ajánljuk

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra is futamgyőzelemmel jutott tovább

A párizsi olimpia kajak-kenu számainak második napján az egyes számok egy részébewn tartanak elő- és reményfutamokat.
VIDEÓ
Itt a felpattanás a tőzsdéken, kilőtt az OTP

Itt a felpattanás a tőzsdéken, kilőtt az OTP

A hétfői globális eladási hullám után kedden részben visszapattantak a piacok, az emelkedés elsősorban az USA-ban volt határozott, míg az európai részvényindexek között inkább csak csapkodást láttunk. A Wall Street három napi esésből történt felpattanása segített javítani a globális hangulatot, Ázsiában ma is folytatódott a visszapattanás. A japán tőzsde a hétfői történelmi zuhanását szinte teljes ledolgozta mostanra, részben annak is köszönhetően, hogy a Bank of Japan helyettes kormányzója szerint a jegybank nem fog kamatot emelni, amíg a piacok instabilak. Ami Európát illeti, a hangulatjavulás ide is megérkezett, pluszban vannak a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×