eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Nyírmártonfalvai lombkoronasétány. Forrás: Haon
Nyitókép: Forrás: Haon

NAV: nyomozás folyik a kamu lombkoronasétány ügyében

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az úgynevezett "nyírmártonfalvai lombkoronasétány" ügyében nem az Európai Ügyészség, hanem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes szerve nyomoz különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő 2023. április 16-án előterjesztett írásbeli választ igénylő kérdése alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztálya különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folytat nyomozást a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyben.

Az Európai Ügyészség (EPPO) 2024. február 23-án átiratot küldött a Legfőbb Ügyészségnek. Ennek lényege szerint a Transparency International Magyarország bejelentést tett korrupcióra hivatkozva a Nyíradonyban megvalósított lombkoronaösvény-projektek, illetve a nyírmártonfalvai lombkorona-tanösvény projekt kapcsán. A bejelentő álláspontja szerint uniós támogatásokhoz jutnak politikailag befolyásos személyek.

Az EPPO megállapította, hogy a bejelentésben foglalt tényállítások nem tartoznak hatáskörébe, ezért a Transparency International Magyarország bejelentését a Legfőbb Ügyészségnek küldte meg.

A Legfőbb Ügyészség ezt követően a bejelentést és az EPPO átiratát a költségvetési csalás bűntette miatt folyó nyomozásban történő felhasználásra a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészségnek továbbította - ismertették.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×