eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Gothenburg, Sweden - January 17, 2015: A close up shot from above of a young womans hands holding a white Xbox One controller as she is playing a video game. Natural lighting, shot on wooden background with shallow depth of field.
Nyitókép: luza studios/Getty Images

Nagy gond volt a Facebook Market-hirdetésekkel, sokan pórul jártak

Közel ezer embert károsítottak meg az internetes csalók.

Közel ezer embert megkárosító internetes csalókat fogtak el Heves vármegyében. Az ügyben még 2022 végén indult eljárás a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon, majd a nagyszámú sértett miatt a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportot alakított.

A szerteágazó adatgyűjtés során a rendőrök csaknem ezer embert hallgattak ki, akiket ugyanazzal a módszerrel csaptak be. A gyanútlan károsultak a közösségi médiában feladott játékkonzol- vagy szerszámgéphirdetésre jelentkeztek, majd a termék vételárát, esetenként annak egy részét, olykor csak a szállítási költséget előre átutalták. A meghirdetett terméket azonban végül egyikük sem kapta meg.

Az eljárás ideje alatt öt huszonéves gyöngyösi és visontai fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként, a banda két vezetőjével szemben letartóztatást, illetve lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

A gyanúsítottak egymást segítve adták fel a valótlan hirdetéseket, eleinte saját profiljaik és bankszámláik használatával, később közeli hozzátartozóik közösségimédia-fiókjait is jogosulatlanul igénybe véve.

Az eddigi adatok alapján a feltételezett elkövetők több mint 8 millió forint kárt okoztak a sértetteknek. A 934 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, négyrendbeli pénzmosás és más bűncselekmények miatt lefolytatott eljárást a rendőrség befejezte, az iratokat a napokban megküldte az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×