eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Forrás: képernyőkép, Magyarország Ügyészsége

Dróttal pecázta ki a telefonokat a zárt üzletből - videó

A mobiltelefonok mellett egy pénztárgépet is sikerült magához húznia és kiürítenie az elkövetőnek.

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki idén áprilisban, egy szegedi hipermarket üzletsorának bezárt üzleteiből halászott ki mobiltelefonokat és pénztárgépet - írja közleményében az Ügyészség.

A vád szerint a vádlott 2024. áprilisában, tíz nap leforgása alatt háromszor is megjelent esténként egy bevásárló központ üzletsorán. Drótból hajlított eszközével egy mobiltelefon-szaküzletből több készüléket lopott el úgy, hogy azokat az üzletet lezáró rácson kiügyeskedte, majd az áruvédelmi zsinórról letépte. Egy másik boltból hasonló módszerrel a pénztárgépet húzta magához.

Az elkövető összesen 735.000 forint értékben lopott telefonokat, míg a kasszából 25.000 forint készpénzt vett magához.

A büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség két rendbeli lopás miatt állította bíróság elé. Az ügyben tartott tárgyaláson a férfit a Szegedi Járásbíróság a vád szerint bűnösnek mondta ki, és két év börtönre ítélte.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést, így az eljárás másodfokon, a Szegedi Törvényszéken folytatódik.

Az egyik lopást rögzítette az üzlet biztonsági kamerája, a videót az Ügyészség weboldalán tekintheti meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×