eur:
396.15
usd:
370.52
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Prison Cell Bars - Black and White
Nyitókép: DanHenson1/Getty Images

Fegyházba küldené az ügyészség a betlehemet felgyújtó, a rendőrségen őrjöngő férfit

A férfi akaratán kívül került Siófokra, ahol gondolt egyet, felgyújtotta a karácsonyi jelenetet, majd leült gyönyörködni benne. És ez még csupán az eseménysor kezdete.

Rongálás miatt állítja bíróság elé a Siófoki Járási Ügyészség azt a férfit, aki először felgyújtotta a főtéren felállított betlehemet, majd megrongálta egy ember mobiltelefonját és a rendőrségen is kárt okozott - írja közleményében az ügyészség.

A vád szerint az ötvenes éveiben járó férfi 2024 januárjában az ország másik feléről az egyik Somogy vármegyei községben élő édesanyjához indult vonattal, azonban - mivel nem volt elég pénze a teljes útra - végül csak Siófokig jutott. Az éjszakai órákat az utcán töltő férfi ekkor elhatározta, hogy a városközpontban felállított betlehemet a nála lévő öngyújtóval felgyújtja.

Miután a jászolban lévő szalma begyulladt, a vádlott egy padon ülve figyelte az általa okozott tüzet, amelyet egy járókelő észlelt és a telefonjával rögzíteni kezdte az eseményeket.

A vádlott ettől még indulatosabbá vált, ezért a felvételt készítő férfi kezéből egy hirtelen mozdulattal kivette a mobiltelefont és elhajította az égő jászol irányába. A telefon a földre esett és használhatatlanná vált. A gyújtogató férfit a helyszínre érkező járőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték, ahol további kárt okozott az előállító helyiség biztonsági üvegének megrongálásával.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az egy éjszaka alatt három sértettnek összesen közel egymillió forint kárt okozó, többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a férfit egyúttal az okozott károk megtérítésére kötelezze.

Címlapról ajánljuk

Netanjahu vádja: Washington visszatartja az Izraelnek szánt fegyvereket

Az Egyesült Államok felülvizsgálja az Izraelnek szánt, nagy pusztítást okozó bombák szállítását. Washington attól tart, hogy ezeket sűrűn lakott területek ellen vethetik be. Előzőleg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta: a szövetséges visszatartja a hadi anyagot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×