eur:
385.31
usd:
354.94
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Forrás: Pexels

Kirúgták és letartóztatták a tinédzsereket szexre kényszerítő gyermekotthoni dolgozót

A XV. kerületi gyermekotthon (mostanra már ex) munkatársa két kiskorút vett rá ilyen-olyan módszerekkel a szexuális együttlétre.

A 24.hu értesülése szerint a férfi gyermekfelügyelőként dolgozott az intézményben, és egy 14 éves fiút meg egy 14 éves lányt zaklatott. A lap úgy tudja, ez volt az az ügy, amire Magyar Péter három hete felhívta a figyelmet egy Facebook-bejegyzésben.

Magyar Péter a bejegyzésben azt írta, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala tavaly decemberben közzétett jelentése szerint az otthon egyik 15 éves lány lakója még tavaly áprilisban tervezett szökést, az otthon egyik gyermekfelügyelője ebben segített volna neki, cserébe azt kérte, hogy a kiskorú lány szexuális kapcsolatot létesítsen vele. A szexuális cselekményre sor került, a szökésre nem.

Mint írják, az ombudsmani vizsgálat azt is megállapította, hogy az intézmény vezetősége utólag értesült az esetről,

a vezető meghallgatta a gyermeket, aki a jegyzőkönyv szerint elismerte, hogy a gyermekfelügyelő szexuális kapcsolatot létesített vele.

Az üggyel kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy a férfi tavaly tavasszal, a hatalmi helyzetét kihasználva szexuális cselekményt végzett egy felügyeletére bízott kiskorúval az egyik budapesti gyermekotthonban.

A gyanú szerint a férfi többször is szexuális cselekményt végzett egy másik tinivel is, ő viszont nem a gyermekotthonban lakott. Az ügyészség tájékoztatása szerint bizalmi viszonyt alakított ki vele, alkohollal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta a kiskorú bódult állapotát. A férfi egy alkalommal - amikor a kiskorú elutasította a közeledését - meg is ütötte.

Az őrizetbe vett férfit szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A terhelt már nem az intézmény alkalmazottja.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek a veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés egyelőre nem végleges.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×