eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Drogkereskedőktől lefoglalt készpénz. Forrás:  Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI)
Nyitókép: Forrás: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI)

Ica, Ilona, poros és füst - ilyen fedőneveken futottak a drogszállítmányok

A virágnyelvű beszélgetéseknek és a kábítószer kereskedésnek a rendőrök vetettek véget.

A 40 éves K. Csaba és 35 éves élettársa – a gyanú szerint – egy ideje már kristállyal kereskedett - írja a police.hu. M. Sándortól és L. Endrétől – egy fővárosi telephelyre hetente szervezett találkáikon – szerezték be aktuális, alkalmanként akár több kilónyi, továbbértékesítésre szánt adagjukat. Icát, Ilonát, a porost, az orrost, a követ, meg a füstöt aztán ismerősökből, barátokból álló, nem elsősorban fogyasztóként, hanem dílerként jelentkező vevőkörüknek árulták.

A kecskeméti elfogás helyszínén K. Csaba autójának csomagtartójából bűnjelzacskóba vándorolt az 513 gramm kristály, valamint 2 millió 66 ezer forint. Ezzel szinte párhuzamosan egy Veresegyházon parkoló – az aznapi üzlet alapjául szolgáló adag deponálására is használt – autóban további csomagokat találtak. Az öt nejlonzacskóban összesen közel 1 kilogramm barnás, illetve fehér rögös, kristályos anyag lapult. Az elsődleges szakértői vélemény alapján a szerek N-etil-norpentedront, illetve 4-CMC-t tartalmaznak. Előbbi új pszichoaktív anyagnak, utóbbi kábítószernek minősül.

A gyanúsítottak elfogása, az illegális szer forgalomból kivonása mellett a rendőrök a vagyonvisszaszerzésről is intézkedtek. Három, az élettársakhoz köthető bérelt széfet nyittattak ki, amelyekben bankjegykötegeket és ékszereket találtak. A széfekben összesen 77 tétel arany ékszer (gyűrűk, karkötők, nyakláncok), valamint több mint 40 millió forint hevert.

Az élettársak a bűnös bevételük nagyságát és az abból származó befektetéseiket igyekeztek minden módon titkolni: több tízmilliós ingatlanjukat, nagy értékű autóikat (egy Mercedes AMG, egy BMW X6) családtagok nevére íratták. Az azóta letartóztatott K. Csaba és N. Brigitta nem tett vallomást, velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja a további eljárást.

Fontos az időzítés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi osztályán ismeretlen tettessel szemben folyik nyomozás tavaly ősz óta, a gyanú kábítószer-kereskedelem. A nyomozók kiderítették, hogy egy szegedi házaspár egy kiskunhalasi férfin keresztül a fővárosból szerez be új pszichoaktív anyagot, amiket aztán saját vevőkörének értékesít tovább.

A drogkereskedői lánc elemeinek azonosítását a 2024. március 20-i, gondosan megtervezett és megszervezett rajtaütés követte. Épp akkor csaptak le a 39 éves, veresegyházi tartózkodási helyű K. Csabára, amikor egy kecskeméti áruház parkolójában fél kilogramm fehér, kristályos anyagot adott át a 30 éves, kiskunhalasi R. Norbertnek, aki ezért 740 ezer forintot fizetett. A KR NNI szegedi nyomozói ugyanezen a napon a kiskunhalasi férfi alsóbb kapcsolatait is elfogták. A 47 éves N. Sándort az utcán, míg a 47 éves K. Szilviát abban a lakásban, amit a drogárusítás céljából béreltek.

A gyanú szerint a házaspár tavaly május óta összesen 35 kilogramm új pszichoaktív anyagot vásárolt R. Norberttől. Az illegális biznisszel napi szinten akár 200 ezer forintot is megkerestek, így a közel egy év alatt több mint 60 millió forintra tettek szert. Ellátójuknál, R. Csabánál ez az összeg eléri a 125 millió forintot.

A kiskunhalasi férfi és a szegedi házaspár otthonait átkutatták, az ott talált illegális szereket, valamint a drogértékesítéshez használt eszközöket lefoglalták. Az azóta letartóztatott R. Csaba, N. Sándor és K. Szilvia ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja a további eljárást a KR NNI. A teljes hálózat feltérképezése tovább folytatódik, a Pest vármegyei kollégák és a KR NNI munkatársai a jövőben is szorosan együttműködnek.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×