eur:
389.39
usd:
363.8
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Forrás: Police.hu

Mindent bevetettek a rendőrök, nem úszták meg a szabálytalan sofőrök

A nagyon alapos, korszerű eszközöket is bevető, nagyszabású ellenőrzés harmincnál is több szabálytalanságra derített fényt.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2023. november 24-én Kaposvár és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan - írja közleményében a rendőrség a police.hu-n. Annak érdekében, hogy hatékonyabban tudják kiszűrni a szabályszegőket, az egyenruhások drónnal és civil autókkal kontrollálták a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Magyarázatuk szerint elsőként Finnországban alkalmazták a szóban forgó intézkedést, melynek lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 440 gépjárművezetőt ellenőriztek, melynek során egyetlen sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

A rendőröknek összesen 34 esetben kellett intézkedniük az elsőbbségi szabályok figyelmen kívül hagyása, a biztonsági öv hiánya, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, valamint az irányváltoztatás szabályainak megszegése miatt.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság vármegye-szerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Arra kérnek minden közlekedőt, hogy tartsák be a közúti szabályokat, ne veszélyeztessék magukat és másokat azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×