eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: police.hu

János "különösebb anatómiai előképzettség nélkül, különböző konyhatechnikai eszközökkel feldarabolta" húgát

Egy 17 éves lány 2008-as eltűnési ügyét derítette fel sikeresen a rendőrség, amely nyomozást indított emberölés ügyében.

Egy édesanya tett bejelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon 2008. október 13-án este arról, hogy 17 éves lánya aznap elindult ugyan az iskolába, de nem érkezett meg, és életjelet sem adott magáról. A rendőrök a következő hónapokban feltérképezték az eltűnt lány kapcsolatrendszerét, de nem sikerült a nyomára bukkanni. Körözési eljárását ugyanakkor gyanús eltűnési ügyként kezelték, hiszen nem volt kizárható, hogy bűncselekményt követtek el a sérelmére.

Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, főkapitányi biztos az InfoRádióban elmondta, hogy egy háromgyermekes család legkisebb gyermeke volt Erika, aki az édesanyja szigorú nevelésének nem tudott megfelelni, így elszökött otthonról Budapestre az akkor 24 éves bátyjával, Jánossal.

"Itt fél évet töltöttek együtt egy bérelt lakásban, de a háztartás költségeibe nem tudott az eltűnés miatt körözött lány besegíteni. Segített gyereknevelésben, háztartási munkában, de a családfő János is körözés alatt állt. Megkérte a lányt, hogy prostitúciós tevékenységgel egészítse ki a család jövedelmét, amit ő visszautasított, ebből pedig szóváltás lett, tettlegesség, emberölés. Végül a holttestet pedig a báty különösebb anatómiai előképzettség nélkül, különböző konyhatechnikai eszközökkel feldarabolta" – mondta Petőfi Attil. Azt is ismertette, hogy egyes testrészeket még a lakásban megsemmisített a férfi, majd több hetes tárolás után a még megmaradt testrészeket az ország különböző pontjain rejtette el és semmisítette meg. A holttest részei nem kerültek elő – tette hozzá a rendőr vezérőrnagy.

"A körözési eljárás során múlt csütörtökön a szegedi rendőrségen mind János, mind az akkori élettársa egybefüggően, egybehangzóan mondta el a történteket. Ezt jegyzőkönyvben rögzítettük, ezzel a közigazgatási eljárást befejeztük, abban a pillanatban indult el a nyomozás, amit a BRFK végez. Ebben ismételten meghallgatták az asszonyt, akinek az iránymutatása alapján megtaláltuk a budapesti lakást. Itt és a helyszíni kihallgatás során a hölgy megismételte igen plasztikusan az általa mondottakat, csomó adatunk is van arról, hogy Budapesten itt tartózkodott az ő társaságukban a lány. De gyanúsítottként már megtagadta a vallomást" – mondta Petőfi Attila.

A napokban letartóztatásba helyezett férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését.

Petőfi Attila ismertetése szerint a holttest feldarabolásának tanúja volt a férfi párja, illetve az albérletben volt egyéves kisgyermekük is. A párnak a történtek óta további két gyermeke született. A férfi buszsofőrként dolgozott Budapesten.

Ha a férfi tette bebizonyosodik, akkor az 15 évig terjedő szabadságvesztéssel, de minősített esetben akár életfogytiglanra is büntethető – tette hozzá Petőfi Attila.

A főkapitányi biztos elmondta még, hogy 930-940 kilencven napon túli felnőtteltűnést tartanak számon, amelyeket időszakonként újravizsgálnak. Évente 3-5 esetben jár sikerrel az utófelderítés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×