eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Prison Cell Bars - Black and White
Nyitókép: DanHenson1/Getty Images

Szigorú büntetést kapott az újszülöttjét meggyilkoló anya

Nem jogerősen tizenhárom év fegyházra ítélt a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön egy nőt, aki eltitkolt terhessége után megszülte, majd megölte gyermekét 2021-ben Nyíregyházán.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a vádlottat 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, a nő feltételes szabadságra sem bocsátható.

Az ítéleti tényállás szerint 2016. május 30-án a nyíregyházi kórház egyik nőgyógyásza tett bejelentést a rendőrségen, miszerint egyik betege - a vádlott - az általa elvégzett vizsgálat szerint nem sokkal korábban szült, ezt azonban az asszony tagadta.

Az ügyben elrendelt rendőrségi nyomozást 2017 májusában megszüntették, mert nem lehetett megállapítani, hogy a magzat élve vagy halva született, ezért a bűncselekmény elkövetése nem volt bizonyítható minden kétséget kizáró módon - ismertette a sajtószóvivő.

A vádlott később ismét teherbe esett, ami egy 2020. október 27-én végzett nőgyógyászati vizsgálaton derült ki, várandósságáról viszont senkinek nem szólt.

Az asszony, miután 2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, a nyíregyházi Bujtosi-tóhoz ment, majd egy bokros, ligetes területen elbújt, és megszülte kisfiát.

Az élve született gyermeket anyja ismeretlen módon és helyen megölte, holttestét pedig elrejtette. A szülés helyén hagyott méhlepényre és a köldökzsinórra járókelők bukkantak rá, ők értesítették a rendőrséget - közölte Resán Dalma.

Az újszülött holttestét az eljárás során nem találták meg - tette hozzá.

A szóvivő megjegyezte, a nyomozás megállapította, hogy a megtalált méhlepényből vett DNS megegyezik a korábbi rendőrségi nyomozás során a vádlottól vett DNS-mintával, vagyis az újszülött az asszony gyermeke volt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, az ügyész hosszabb időtartamú büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×