eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Small Cartons box with shopping trolley on computer laptop for online shopping concept.
Nyitókép: Dilok Klaisataporn

Komoly büntetést kapott a NAV-tól egy webshop, mert gyanúsan olcsón árulta a termékeit

A Szlovéniában bejegyzett, magyar vevőket is kiszolgáló webáruház úgy hirdette magát az interneten nagy árengedményekkel, hogy eltitkolta a bevételeit és nem fizettett adót Magyarországon.

A NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei egy Szlovéniában üzemelő webshop kereskedelmi tevékenységét ellenőrizték, amikor kiderítették, hogy a kirívóan alacsony árakat

a magyarországi adófizetés kikerülésével, illetve a bevételek eltitkolásával állapították meg.

A NAV külföldi webáruházak vizsgálatára létrehozott ellenőrzési osztálya az előzetes kockázatelemzés és a futárszolgálatok adatai alapján rendelte el a vizsgálatot, melyet a szlovén adóhatósággal együttműködve végzett.

Az elektronikai- és ruházati termékeket, szépségápolási cikkeket árusító, jelentős forgalmú webshop magyar vevőknek szállított termékeket, és jelentős árengedményekkel reklámozta magát az interneten. A revizorok feltárták, hogy a leértékelés hátterében az illegálisan csökkentett költségek, a be nem fizetett áfa állt.

A NAV közleménye szerint a webshop ezzel egyrészt a költségvetésnek okozott komoly kárt, másrészt pedig jelentős versenyhátrányba hozta a jogszerűen működő, tisztességesen adózó hazai cégeket is. Az ellenőrzés végén szembesítették az adózót a bizonyítékokkal és azzal, hogy a legjobb megoldás az áfabevallások visszamenőleges teljesítése.

A törvénytelenül eljáró vállalkozásnak visszamenőleg 210 millió forint áfát kellett megfizetnie.

A NAV az internetes kereskedelem előretörésével kiemelt figyelmet fordít az olyan webáruházak ellenőrzésére, amelyek feltételezhetően nem tesznek eleget adófizetési kötelezettségüknek – közölte az adóhivatal.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×