eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Stack of banknotes as background (Hungarian Forint) 20000 forint banknotes Ferenc Deak close up as a background. Europe Hungary. The all-seeing eye motif.
Nyitókép: Jozsef Zoltan Varga/Getty Images

Korrupcióval vádolnak egy fővárosi kormánytisztviselőt

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával vádolja a Budapest Főváros Kormányhivatalának egyik kormánytisztviselőjét - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A beszámoló szerint a Budapest Főváros Kormányhivatalának egyik kerületi hivatalában szakügyintézőként dolgozó elkövető a gépjármű-ügyintézéssel kapcsolatos nyilvántartások vezetésével, okmányok kiállításával összefüggő és egyéb adminisztratív feladatokat látott el. A kormánytisztviselő munkája során megismerkedett egy idősebb nővel, aki gépjárművekkel kapcsolatos okmányirodai ügyintézést vállalt.

A megalapozott gyanú szerint a kormánytisztviselő és a nő korrupciós kapcsolatot alakított ki.

A nő az ügyintézés gördülékenyebbé tétele céljából rendszeresen készpénzt vagy valamilyen élelmiszert adott a kormánytisztviselőnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023 első felében a kormánytisztviselő legalább tizenkét alkalommal fogadott el pénzt vagy ajándékot.

A nyomozó ügyészség június közepén kutatást és lefoglalást végzett a kormánytisztviselő munkahelyén, majd mindkét elkövető lakóhelyén és korrupciós bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a két nőt, akik nem tettek vallomást - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×