eur:
390.09
usd:
363.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/ Youtube

Megfenyegette a buszon, követte, megkéselte utastársát - videó

A többszörösen büntetett 63 éves férfira négy év fegyházbüntetés vár.

Egy férfi a Móricz Zsigmond körtéren március 17-én felszállt az utasokkal teli 7-es számú autóbuszra, ahol összevezszett az egyik utassal. A férfi megfenyegette az utast azzal, hogy majd amikor leszáll, akkor meglátja, kivel van dolga – ismertette az esetet a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Amikor az utas az egyik megállóban leszállt a buszról, a férfi követte őt, és egy közeli kapualjban rátámadt, dulakodott vele, és egy késsel megszúrta a felsőtestét. A megtámadott férfi védekezett, mire a kést a kezében tartó férfi hátrálni kezdett, eltette a kést, és távozott.

A sértett a bántalmazás következtében

nyolc napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett.

A támadót a bíróság mint többszörös visszaesőt, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért négy év fegyházbüntetésre ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával.

Az incidensről készült felvételen az látható, ahogyan a támadó felszáll a buszra (az utolsó felszálló), és az ajtónál szóváltásba kerül a későbbi sértettel, akit leszállás után követni kezd.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×