eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
flashers of a police car
Nyitókép: Oleksandr Filon/Getty Images

Dominikán akadt rendőrkézre az égre-földre keresett miskolci nő

A csaló 12 éve volt szökésben.

A Dominikai Köztársaság rendőrsége elfogta a csalás és pénzmosás miatt 15 év börtönre ítélt D. Andreát, álnevén Katona Esztert – számolt be a Telex. A miskolci származású nő 12 éve volt szökésben Magyarországon elkövetett bűncselekményei miatt. Elfogása után a nőt Magyarországra szállítják.

Mint olvasható, a miskolci asszony 2005-ben egy könyvelőirodát vezetett, könyvelés helyett azonban bűntársaival 400 millió forintot csalt ki bankoktól, majd „ráfeküdt” a kukoricára, amiből 4400 tonnát adott el több illetőnek is úgy, hogy az a valósában nem is létezett.

Ezzel újabb 250 milliót tettek zsebre.

Mindezekért 2017-ben adócsalás, pénzmosás, csalás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt 15 évre ítélték, de a nő akkor régen messze járt, miután 2012-ben külföldre szökött.

A dominikai hatóságok szerint a csaló hasonló bűncselekményeket tervezett elkövetni a Dominikai Köztársaságban is – teszi hozzá a híroldal. A helyi rendőrség bizonyítékokat gyűjtött D. Andrea tervéről, amibe uzsorásokat, bankokat, építőipari cégeket, üzlettársait és közeli barátait szőtte bele. A bonyolult hálózatot befektetési és ingatlanvállalkozásként álcázta. Az ügyletben a dominikai bankoktól felvett több millió dolláros kölcsönök és a környékbeli tengerparti luxusövezetekben építendő lakóházak és nyaralók szerepeltek.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×