eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Korábbi munkahelyére tört be egy férfi Újbudán – videó

Csaknem 300 ezer forintot tulajdonított el.

A vádirat szerint a vádlott 2022. szeptember 23-án éjjel megjelent a XI. kerületben, a korábbi munkahelyénél, ahol a cég telephelyét határoló drótkerítést kézzel megbontotta, majd bemászott az udvarra. Ezután célirányosan ahhoz az épülethez futott, ahol a cég irodája található, majd az iroda – általa is ismert helyre rejtett – kulcsát elemelte, és azzal az ajtót kinyitotta.

Az irodába bejutva a cég váltópénzét tartalmazó szekrényhez ment, aminek a fiókjából mintegy 280 000 forintot vett magához, azt követően pedig további értékek után kutatott a helyiségben. A vádlott a lopott pénzzel végül futva menekült el a helyszínről – írja pénteki sajtóközleményében a Fővárosi Főügyészség.

A cég kamerafelvételein jól látszott, hogy a tettes otthonosan és célirányosan mozgott a telephelyen. A rendőrség kisvártatva azonosította is a feltételezett elkövetőt. N. Jánost még aznap 14 órakor elfogták tárnoki lakcímén, ahol egy szobaajtó mögött próbált elrejtőzni a rendőrök elől – számolt be korábban a Police.hu.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 32 éves férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×